Connect with us

Ministerul Finanțelor a contractat un împrumut de 1,6 miliarde de la băncile comerciale

id228996inquamphotosgeorgecalin scaled 1 scaled - Moldova Invest

Romania

Ministerul Finanțelor a contractat un împrumut de 1,6 miliarde de la băncile comerciale

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Ministerul Finanțelor (MF) a realizat, joi, o emisiune de obligațiuni de stat de tip benchmark, împrumutând suma de 1,596 miliarde de lei de la instituțiile bancare, la un randament mediu de 6,73%. Această emisiune are o maturitate reziduală de 60 de luni

Valoarea nominală a emisiunii de joi a fost de 700 de milioane de lei, iar băncile au depus comenzi în valoare de 2,366 de miliarde de lei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Numărul turiștilor străini care au ajuns în România în 2023 a înregistrat o creștere de 26,5% comparativ cu anul anterior. Ce țară conduce topul turiștilor care au vizitat țara noastră?

Vineri, este programată o licitație suplimentară cu scopul de a atrage încă 105 milioane de lei la randamentul stabilit joi pentru obligațiuni.

Pentru luna noiembrie 2023, Ministerul Finanțelor (MF) a prevăzut un plan de împrumuturi de 5 miliarde de lei de la băncile comerciale. De asemenea, se poate adăuga suma de 675 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, care sunt legate de licitațiile de obligațiuni.

Suma totală, de 5,675 de miliarde de lei, este cu 920 de milioane de lei mai mică decât cea planificată inițial pentru octombrie, care era de 6,595 de miliarde de lei. Această sumă va fi utilizată pentru refinanțarea datoriei publice și pentru a acoperi deficitul bugetului de stat.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Structura economiei, sursele de creştere şi orientarea investiţiilor în plan regional reflectate în analiza viceguvernatorului BNR, LEONARD BADEA


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

To Top