Connect with us

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene alocă fonduri în valoare de 150 de milioane de lei pentru sprijinirea antreprenorilor în dezvoltarea tehnologiilor digitale avansate

MIPE - Moldova Invest

Romania

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene alocă fonduri în valoare de 150 de milioane de lei pentru sprijinirea antreprenorilor în dezvoltarea tehnologiilor digitale avansate

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene are în plan să aloce aproximativ 150 de milioane de euro din fondurile destinate Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru a sprijini digitalizarea, consolidarea securității cibernetice și îmbunătățirea performanțelor digitale ale întreprinderilor mici și mijlocii

Astăzi a fost lansat în consultare publică Ghidul specific intitulat „Granturi pentru susținerea antreprenorilor în dezvoltarea tehnologiilor digitale avansate”, destinat finanțării investițiilor în infrastructura digitală a întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri).

Moldova Invest îți recomandă și ...   Naveta cu trenul în Botoșani, Iași și alte 19 mari orașe din România. ARF a lansat marți licitație pentru mers cadențat

62398662 1 - Moldova Invest

În cadrul acestui apel de proiecte, vor fi admise investiții pentru dezvoltarea și implementarea tehnologiilor digitale avansate, cum ar fi inteligența artificială, cloud computing, tehnologia blockchain, calculul de înaltă performanță și cuantică, internetul obiectelor și securitatea cibernetică.

Proiectele viitoare se vor concentra pe creșterea competitivității IMM-urilor, promovând inovarea și facilitând noi moduri de abordare a activităților acestora.

Este important de subliniat că digitalizarea reprezintă un element crucial în eficientizarea diverselor servicii, iar accelerarea acestei transformări digitale reprezintă un obiectiv prioritar pentru conturarea noului model de dezvoltare a României.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Bulgaria se alătură proiectului BLACK SEA ENERGY, din care face parte și România!

Granturile vor fi disponibile pentru întreprinderile care sunt clasificate ca IMM-uri, inclusiv microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii. Bugetul total estimat este de 150 de milioane de euro, împărțit astfel:

  • 130 de milioane de euro pentru dezvoltarea tehnologiilor avansate.
  • 20 de milioane de euro pentru securitatea cibernetică.

Cererile de finanțare vor trebui depuse prin intermediul platformei dedicate disponibile la adresa: https://proiecte.pnrr.gov.ro.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

To Top