Connect with us

Ministrul Adrian Câciu propune implicarea sectorului bancar în accelerarea absorbției fondurilor europene

adrian caciu scaled 1 scaled - Moldova Invest

Romania

Ministrul Adrian Câciu propune implicarea sectorului bancar în accelerarea absorbției fondurilor europene

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a abordat subiectul absorbției fondurilor europene în România, evidențiind posibilitatea de a accelera acest proces prin implicarea mai activă a sectorului bancar

Câciu a subliniat că una dintre cheile pentru a spori absorbția fondurilor europene constă în introducerea mai curajoasă a sectorului bancar în ecuație, permițându-le să acționeze ca finanțatori în avans, în loc să aștepte sprijinul statului. Acest demers ar avea potențialul de a dinamiza și eficientiza semnificativ utilizarea acestor resurse financiare vitale.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Finanțarea de 600 Milioane de euro pentru Autostrada A7 Moldova, APROBATĂ de Senat

Ministrul a menționat că această inițiativă a fost deja pusă în aplicare prin intermediul Ordonanței 18, promovată de fostul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. Ordonanța a deschis ușa pentru finanțarea unor proiecte din programele operaționale de competitivitate și PNRR.

Cu toate acestea, Câciu a subliniat că există încă mult de făcut pentru a asigura că companiile care obțin fonduri europene au resursele financiare necesare pentru a-și susține investițiile planificate. Pentru a atinge acest obiectiv, este esențial să se consolideze încrederea și colaborarea între instituțiile guvernamentale, beneficiarii de proiecte și sectorul bancar.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul Adrian Câciu: „România are la dispoziție 10 miliarde de euro pentru pentru IMM-uri, din care 7 miliarde sunt deja în joc”

De asemenea, ministrul a evidențiat că băncile au jucat un rol activ în implementarea fondurilor europene și că rata de neplata a acestor finanțări este extrem de scăzută, indicând astfel că România se descurcă cu succes în gestionarea acestor resurse financiare europene, ceea ce ar trebui să fie un factor de încurajare pentru a continua pe această cale.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

To Top