Connect with us

Ministrul Economiei, Ștefan-Radu OPREA: “Începând cu 2027-2030 toată energia din România va fi o energie verde”

2 1 1024x683 1 - Moldova Invest

Romania

Ministrul Economiei, Ștefan-Radu OPREA: “Începând cu 2027-2030 toată energia din România va fi o energie verde”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ştefan-Radu Oprea, a făcut o apreciere îndrăzneață privind viitorul energetic al României, afirmând că “Începând cu 2027-2030 toată energia din România va fi o energie verde”

Acest anunț este însoțit de importanța unei noi legi care se concentrează pe exploatarea resurselor offshore ale Mării Negre pentru a produce energie regenerabilă și ecologică.

Oprea a subliniat faptul că această schimbare reprezintă “cea mai mare oportunitate pe care o avem noi astăzi în Europa”. Cu această inițiativă, România își propune să devină un furnizor de încredere de energie verde în Europa.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Se înființează rețeaua națională de ghișee de informare pentru instalarea de panouri solare și renovarea locuințelor

Ministrul a accentuat, de asemenea, importanța trecerii la energia nucleară și a evidențiat faptul că România are un avantaj semnificativ în acest domeniu: “Suntem singurii care avem energie nucleară pe tehnologie vestică de la bun început.” El a subliniat că, prin utilizarea noilor tehnologii din România, țara poate deveni un lider regional în energia nucleară.

Pe lângă aspectele tehnice, ministrul a atras atenția asupra unei alte provocări majore: “Cea mai mare provocare pe care o știu de la dumneavoastră astăzi este cum avem forță de muncă calificată pentru afacerile dumneavoastră.” El a subliniat nevoia de a dezvolta noi soluții, inclusiv învățământ dual, pentru a răspunde acestei provocări.

Moldova Invest îți recomandă și ...   SIE face angajări! Ce posturi a scos la concurs?

În final, ministrul a subliniat importanța dialogului și a cooperării dintre guvern, mediul de afaceri și alte instituții pentru a transforma aceste obiective ambițioase în realitate:

“Eu vă urez ca în acest dialog pe care mi-l doresc consolidat, să știm să vedem oportunitățile, să venim cu acele programe punctuale care să poată sprijini mediul de afaceri și să reușim ca împreună să facem cât mai mult profit, dumneavoastră pentru acționarii dumneavoastră, eu pentru acționarii pe care îi reprezint și care sunt cetățenii români.”

Moldova Invest îți recomandă și ...   Moldova Invest în dialog cu Ambasadorul Chinei în România, E.S. Han Chunlin - invitatul special al Forumului Economic Regional Moldova, 2024


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

To Top