Connect with us

Ministrul MEDIULUI dă asigurări că Programul “Casa Verde Fotovoltaice” va fi reluat începând de miercuri

Mircea Fechet 1 - Moldova Invest

Romania

Ministrul MEDIULUI dă asigurări că Programul “Casa Verde Fotovoltaice” va fi reluat începând de miercuri

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că s-a ajuns la o înțelegere între firma a cărei acțiune în instanță a blocat programul “Casa Verde Fotovoltaice” și Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), astfel încât programul să fie reluat

Am ajuns la o înțelegere între părți, în sensul în care, miercuri în această săptămână , la ora 10 dimineața, vom deschide o nouă sesiune prin care vom valida potențialii instalatori. În această sesiune nouă pot să se înscrie și instalatori care nu s-au înscris prima dată, la fel cum se pot înscrie și instalatori care au fost respinși, așa cum este cazul acestei societăți comerciale. Am primit promisiunea societății că, în măsura în care se va deschide o nouă sesiune, în măsura în care va aplica și în măsura în care va fi validată ca instalator auorizat, aceasta va renunța la proces, va face o cerere de renunțare la judecată, moment din care putem să sperăm că așteptarea celor 90.000 de familii va fi cu mult scurtată”, a declarat Fechet într-o conferință de presă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Se înființează rețeaua națională de ghișee de informare pentru instalarea de panouri solare și renovarea locuințelor

panouri fotovoltaice shutterstock2114975534 scaled 1 scaled - Moldova Invest

El a explicat că acest acord a fost realizat printr-o mediere desfășurată la Minister între reprezentanții firmei care au acționat în judecată AFM și cei ai AFM. Această mediere a fost considerată necesară “având în vedere că termenele de judecată ar putea depăși semnificativ perioada estimată de noi”.

Curtea de Apel Oradea a oprit procedura de publicare a listei instalatorilor validați de către AFM pentru participarea la Programul Casa Verde Fotovoltaice, în urma unei cereri în acest sens făcute de firma Dhelectric Systems SRL. Aceasta a reclamat că instituția nu a respectat cerințele Ghidului de finanțare a Programului.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Transelectrica: „Cel mai provocator proiect de construire a unei linii electrice aeriene din ultimii 30 de ani, a fost încheiat cu succes”

Instalatorul a fost exclus din program, deși, conform propriei declarații, susține că avea toate documentele și aprobările necesare pentru a fi acceptat în program.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

To Top