Connect with us

Mugur Isărescu va rămâne la conducerea BNR pentru încă un mandat, LEONARDO BADEA avansează în funcția de prim-viceguvernator. Cine este considerat posibilul SUCCESOR al lui Isărescu?

Mugur Isarescu e1660042028668 - Moldova Invest

Romania

Mugur Isărescu va rămâne la conducerea BNR pentru încă un mandat, LEONARDO BADEA avansează în funcția de prim-viceguvernator. Cine este considerat posibilul SUCCESOR al lui Isărescu?

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, va continua să conducă instituția pentru încă un mandat. În același timp, se pare că Florin Georgescu se va retrage din funcția de prim-viceguvernator din motive de sănătate. În locul său, este anticipată numirea lui Leonardo Badea, care deține în prezent funcția de viceguvernator

Surse consultate de Economica indică că în toamna acestui an va avea loc o modificare a structurii Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR), odată cu expirarea mandatelor celor nouă membri în funcție, care și-au început mandatul pe 11 octombrie 2019. Astfel, procedurile de reformare ar trebui să aibă loc în intervalul octombrie-noiembrie al acestui an.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Mecanismul de redresare și rezilență(RFR), la jumătatea drumului. Care sunt statele fruntașe în atragerea fondurilor europene?

Se pare că există o probabilitate mare ca Leonardo Badea să avanseze în funcția de prim-viceguvernator, trecând de la poziția sa actuală de viceguvernator. Această schimbare intervine în contextul retragerii din motive de sănătate a actualului prim-viceguvernator, Florin Georgescu. Badea beneficiază de experiența necesară și de sprijinul celui mai mare partid din România, PSD, și va prelua responsabilitatea supravegherii bancare în noua sa poziție.

Cu privire la guvernatorul Mugur Isărescu, acesta va rămâne în funcție încă un mandat, care se estimează că va fi ultimul. Deși dispune de o experiență unică și de relații extinse în plan intern și internațional, vârsta îi va împiedica continuarea activității și după anul 2029.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiții de 640 milioane de lei prin PNRR la Spitalul Municipal din Oradea

Leonardo Badea, la doar 48 de ani, care urmează să ocupe a doua poziție de conducere în cadrul BNR, este recunoscut ca unul dintre cei mai titrați finanțiști ai statului. Acesta a avut o ascensiune notabilă începând cu anul 2016, când a fost numit președinte al Comisiei de Buget Finanțe din Camera Deputaților. În plus, experiența sa academică notabilă și implicarea în politică, începând cu anul 2012, când a fost ales senator de Dâmbovița din partea PSD, îl plasează într-o poziție privilegiată în sfera economico-financiară.

Cu privire la succesiunea lui Mugur Isărescu, un nume vehiculat pentru această poziție este Răsvan Radu, fostul CEO al Unicredit. Acesta s-a alăturat BNR în calitate de consilier de strategie începând cu vara anului precedent, după ce a părăsit poziția de conducere la Unicredit. Experiența sa vastă în domeniul bancar și colaborarea anterioară cu BNR îl plasează într-o poziție favorabilă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Veniturile fiscale din PIB trebuie să crească de la 26% la 32% pentru ca recalcularea pensiilor să fie sustenabilă, este concluzia experților FMI prezenți la București

Procedura de numire a conducerii BNR este puternic influențată de factorii politici, iar partidele politice au un rol determinant în acest proces. În prezent, Consiliul BNR reflectă diversitatea politică a țării, cu reprezentanți ai diferitelor partide, precum și membri cu expertiză tehnică și conexiuni în domeniul financiar.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

To Top