Connect with us

30 de baze de date vor migra în cloud-ul guvernamental, printr-o investiție de 520 de milioane de euro!

cloud guvernamental - Moldova Invest

Național

30 de baze de date vor migra în cloud-ul guvernamental, printr-o investiție de 520 de milioane de euro!

Bogdan Ivan, Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a declarat vineri, la Bistriţa, că săptămâna viitoare se vor stabili, în cadrul unei reuniuni a comitetului pentru e-guvernare, primele 30 de instituţii din România care vor migra în cloudul guvernamenta. Acesta a mai menționat că prioritate va avea Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

„Ca să poţi să nu ai doar nişte servere care nu funcţionează, ca să poţi să le interconectezi între ele, ca să poţi să ai aceeaşi bază de date interconectată şi la Evidenţa Populaţiei, şi la Registrul Comerţului, şi la ANAF, să nu trebuiască să te plimbi de cinci ori cu aceleaşi documentaţii către statul român, am devansat cu aproape o jumătate de an încă o finanţare foarte importantă, de 520 de milioane de euro, pe care o să o prezentăm săptămâna viitoare în comitetul de e-guvernare pe care îl conduc împreună cu premierul României, Marcel Ciolacu, în care confirmăm primele 30 de instituţii din România care vor migra în cloudul guvernamental. În această formulă, din punctul meu de vedere, prioritate este ANAF”, a spus Ivan, cu prilejul unui seminar organizat de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Bistriţa-Năsăud.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Marcel Ciolacu: „Anul viitor nu vor fi taxe noi”

Bogdan Ivan a adăugat că aşteaptă un feedback din partea mediului de afaceri şi camerelor de comerţ, până la sfârşitul lunii septembrie, în legătură cu aceste instituţii din cloudul guvernamental, pentru a vedea care dintre acestea sunt considerate priorităţi de către antreprenori.

Ministrul Cercetării și Digitalizării a participat vineri, la invitaţia CCI Bistriţa-Năsăud, la seminarul de informare cu tema „Transformarea digitală – oportunitate şi provocare pentru companii şi angajaţi”, organizat în cadrul proiectului „InFormat 4.0 – Digiskills”, implementat în parteneriat cu Cluj IT Cluster (judeţul Cluj) şi Business Saga (judeţul Alba).

Moldova Invest îți recomandă și ...   România ocupă locul 3 în topul vânzărilor online din Europa Centrală și de Est, cu o cifră de afaceri de aproape de 10 miliarde de euro


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top