Connect with us

52 de milioane de euro, fonduri europene, pentru modernizarea transportului feroviar în România

10 - Moldova Invest

Național

52 de milioane de euro, fonduri europene, pentru modernizarea transportului feroviar în România

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

O nouă etapă semnificativă în modernizarea infrastructurii feroviare din România a fost atinsă, cu alocarea a peste 52 de milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională pentru sprijinirea achiziționării a 37 de trenuri electrice avansate, care vor opera pe 13 rute interregionale

Această mișcare strategică a primit aprobarea Comisiei Europene, subliniind angajamentul României în direcția unei rețele de transport mai eficiente și mai ecologice.

Potrivit informațiilor furnizate de AGERPRES în data de 28 august 2023, introducerea acestor trenuri electrice de ultimă generație va aduce îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește conectivitatea, confortul călătorilor și reducerea emisiilor generate de transporturi.

Moldova Invest îți recomandă și ...   ANAF și Ministerul Finanțelor au lansat ghidul e-Transport

Într-un context în care preocuparea pentru mediul înconjurător și eficiența resurselor este tot mai accentuată, această inițiativă vine ca un pas esențial în direcția unei rețele feroviare mai sustenabile.

Una dintre marile avantaje aduse de aceste trenuri electrice este capacitatea lor sporită, cu un număr minim de 300 de locuri pentru călători pe fiecare garnitură.

Această investiție va avea un impact semnificativ asupra calității serviciilor feroviare de pe principalele coridoare interregionale electrificate, care asigură conexiuni esențiale între București și centrele de activitate regionale precum Arad, Cluj-Napoca, Constanța, Brașov, Timișoara, Iași, Galați, Craiova, Petroșani și Suceava.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România înregistrează cel mai mare preț spot al energiei electrice din UE

„Noile rame feroviare vor avea un impact pozitiv asupra întregii reţele feroviare din România. Sporirea frecvenţei şi a confortului călătoriilor, precum şi stimularea folosirii trenurilor sunt importante pentru coeziunea teritorială şi socială, facilitând accesul tuturor la locuri de muncă şi la serviciile publice. Acest lucru îmbunătăţeşte sustenabilitatea transporturilor, contribuind astfel la tranziţia verde. Politica de coeziune acţionează împreună cu autorităţile române pentru a pune în aplicare obiectivele Pactului verde european”, a declarat comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.

Moldova Invest îți recomandă și ...   A fost promulgată legea pentru finanțarea Autostrăzii A7 cu 600 de milioane de euro


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top