Connect with us

94 de milioane de euro pentru investiţii la punctele de trecere ale frontierei din România cu Moldova şi Ucraina

Romania 1024x683 1 - Moldova Invest

Național

94 de milioane de euro pentru investiţii la punctele de trecere ale frontierei din România cu Moldova şi Ucraina

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat marți, în cadrul conferinței de bilanț, că peste 94 de milioane de euro din bugetul european au fost alocați pentru investiții la punctele de trecere ale frontierei din România cu Republica Moldova și Ucraina.

În cadrul conferinței de bilanț, Adina Vălean a declarat că Republica Moldova a fost adusă la masa dialogului, construcției și finanțării Uniunii Europene, ceea ce va contribui la dezvoltarea viitoare a infrastructurii sale.

Dacă e să vorbim şi despre Moldova, Moldova cea dincolo de Prut, şi despre Ucraina, în acest nou context, din bugetul european am obţinut peste 94 de milioane de euro pentru investiţii la punctele de trecere ale frontierei României cu Moldova şi Ucraina, cum ar fi un nou pod la Ungheni, îmbunătăţirea infrastructurii la Vicşani, Siret, Albiţa Galaţi. Am avut o politică constantă de sprijin pentru Moldova, aşa cum şi România a avut-o, şi am aşezat practic Moldova la masa dialogului, construcţiei şi finanţării Uniunii Europene, ceea ce înseamnă dezvoltarea viitoare a infrastructurii ei, că e vorba de cale ferată nord-sud, de conectivităţi, poduri cu Ucraina, cu România, dezvoltarea portului ei de la Giurgiuleşti, astfel încât să aibă o conexiune pe Dunăre cu Marea Neagră”, a susţinut Vălean.

Comisarul european a mai declarat că, în mandatul său de cinci ani, prioritatea sa a fost Dunărea, iar proiectul de navigabilitate Fast Danube II este aproape de a primi finanțare de la Uniunea Europeană.

Am avut ca prioritate Dunărea şi mă bucur că Fast Danube II, care este un proiect de navigabilitate, practic de lucrări concrete de navigabilitate la Dunăre pe timpul întregului an, a fost în cele din urmă depus şi a câştigat finanţare – sau poate n-ar trebui să spun asta – aproape a câştigat finanţare de la Uniunea Europeană. Trebuie să vă spun că a fost destul de complicat să se depună acest proiect, dar, cu ajutorul grupului de experţi pe care l-am pus la dispoziţia României şi Bulgariei, Comisiei Europene, proiectul s-a scris astfel încât să aibă succes şi îmi face plăcere că las un proiect pentru viitor în ceea ce înseamnă Dunărea”, a explicat ea.

Moldova Invest îți recomandă și ...   A fost promulgată legea pentru finanțarea Autostrăzii A7 cu 600 de milioane de euro

Totodată, s-a stabilit canalul esenţial de conectivitate cu Marea Neagră, respectiv Sulina.

Că vorbim de Dunăre în contextul culoarelor solidarităţii, am finanţat lucrări tehnice de balizaj şi semnalizare pentru Canalul Sulina şi, în pofida discuţiilor care durau de foarte mulţi ani în legătură cu care dintre canalele Dunării reprezintă pentru Uniunea Europeană şi hărţile noastre de transport canalul esenţial de conectivitate cu Marea Neagră, această discuţie este tranşată definitiv. Aici vorbim de Canalul Sulina, astfel încât transportul de mărfuri pe Dunăre către Marea Neagră are ca prioritate sau coridor principal, axă principală, Canalul Sulina”, a precizat oficialul european.

Industria de transporturi rutiere din România, care are o contribuţie de 6,5 procente din PIB

Comisarul european a vorbit, de asemenea, despre industria de transporturi rutiere din România, subliniind că aceasta contribuie cu 6,5% la PIB-ul țării.

Am implementat măsuri prin Pachetul de Mobilitate II pentru şoferii români, astfel încât să aibă condiţii mai bune de lucru – sigur, acum zic de români, dar nu numai – să aibă condiţii mai bune de lucru. În pandemie, am creat ceea ce s-au numit coridoarele verzi, care le-au permis să traverseze graniţele blocate pe culoare speciale, astfel încât fluxul de mărfuri şi logistica să funcţioneze. În plus, au fost declaraţi lucrători esenţiali pentru economia Uniunii Europene şi am introdus multă digitalizare în ceea ce înseamnă documentele de transport. De asemenea, o chestiune extrem de importantă pentru transportul rutier de mărfuri este existenţa parcărilor securizate. Ştim că transportatorii rutieri se confruntă cu multe probleme de siguranţă, securitate şi condiţii de lucru legate de existenţa sau nu a parcărilor securizate şi am introdus obligaţia ca pe toate coridoarele Uniunii Europene, la fiecare 150 km, să se construiască parcări securizate”, a susţinut ea.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Discuții, la Viena, despre parcursul european al R.Moldova! Mihai POPȘOI, întrevedere cu omologul său austriac

România, poartă către Europa

Amintim și despre faptul că România devine „Poarta Europei” – Atacurile asupra rutelor de transport către UE, precum cele provocate de rebelii Houthi, au determinat Comisia Europeană să caute alternative sigure și eficiente. În acest context, legătura dintre Asia Centrală și Europa va fi deservită prin intermediul României.

Adina Vălean a explicat că atacurile Houthi au dus la o creștere semnificativă a costurilor de transport pe rutele către Uniunea Europeană, ceea ce afectează pe toți, inclusiv pe români, deși aceștia nu văd o legătură directă. Coordonarea îmbunătățită pentru combaterea atacurilor persistente asupra rutelor de transport este unul dintre subiectele de discuție.

În plus, a adăugat că Marea Neagră este o altă rută de transport importantă afectată de conflictul din Ucraina.

Adina Vălean a subliniat și importanța diversificării rutelor de transport. Ea s-a concentrat pe întărirea coridorului mijlociu care conectează Asia Centrală cu Europa prin țările din Caucaz și Marea Caspică.

Comisarul a menționat că partea de intrare a acestui coridor în Uniunea Europeană este portul Constanța. În context, a subliniat planurile avansate în această direcție pentru Uniunea Europeană.

Atacurile Houthi conduc la creșterea costurilor de transport pe rutele către Uniunea Europeană în mod substanțial, ceea ce înseamnă un lucru care ne afectează pe toți, inclusiv pe români, chiar dacă, să spunem, nu văd ei o legătură directă. Și asta este unul din subiecte. Cum facem să ne coordonăm mai bine pentru a lupta împotriva atacurilor persistente asupra rutelor de transport.

Marea Neagră este o altă rută de transport importantă, care este acum sufocată de conflictul din Ucraina. Deci, v-am dat două exemple.

Vreau să vă dau și unul pozitiv. Discutăm despre diversificarea rutelor de transport și despre cum facem să întărim coridorul mijlociu, ceea ce înseamnă conexiunea între Asia Centrală și Europa, prin țările din Caucaz, Marea Caspică.

Și vestea bună pentru noi este că partea de intrare a acestui coridor către Uniunea Europeană este portul Constanța, este România în principal. Vom avea, cel puțin în Uniunea Europeană, planuri destul de avansate în această direcție”, a spus Adina Vălean.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Deficitul bugetar în primele patru luni ale anului 2024 este dezastruos. Marcel Ciolacu anunță o nouă reformă fiscală

Portul Constanța va avea rolul de  „Poartă a Europei”, investiția de un miliard de euro în extinderea Portului Constanța Sud reflectă angajamentul țării de a facilita operațiunile navelor de mare capacitate. Pe fond, România își consolidează poziția în rețelele globale de transport maritime.

Memorandumul de Înțelegere semnat între ministrul Transporturilor din România, Sorin Grindeanu, și omologul său din Arabia Saudită, Saleh Al Jasser, deschide calea pentru o cooperare extinsă în domeniul serviciilor logistice.

România va beneficia de transferul de cunoștințe și tehnologii avansate, cum ar fi digitalizarea și soluțiile moderne în operarea logistică.

Aceste inițiative vor contribui semnificativ la dezvoltarea transportului intermodal și a infrastructurii logistice din țară, consolidându-i rolul în rețelele de distribuție europene.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top