Connect with us

A fost PUBLICAT Manualul de Identitate Vizuală pentru PROIECTELE FINANȚATE prin Programul Național de Redresare și Reziliență

harta MIV e1658736195893 - Moldova Invest

Național

A fost PUBLICAT Manualul de Identitate Vizuală pentru PROIECTELE FINANȚATE prin Programul Național de Redresare și Reziliență

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a publicat recent Manualul de Identitate Vizuală (MIV) pentru proiectele finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), document care conține inclusiv specificațiile pentru comunicatele/anunțurile de presă pe care le publică în mass-media unii beneficiari de fonduri europene și autoritățile relevante

Documentul conține și o hartă stilizată a României, în care anumite județe sunt conturate deformat. Manualul de Identitate Vizuală (MIV) a fost publicat  pe site-ul MIPE, în data de 20 iulie 2022.

Documentul conține elementele vizuale pe care instituțiile relevante și beneficiarii de fonduri UE trebuie să le folosească în cadrul proiectelor europene PNRR: sigle oficiale, formate de afișaj, culori etc.

Printre altele, MIV conține modelul și regulile de publicare în mass-media a comunicatelor de presă care anunță începerea și finalizarea proiectelor derulate pe fonduri din cadrul PNRR.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România implementează rețeaua națională de ghișee pentru renovarea locuințelor și panouri fotovoltaice cu 1,4 miliarde de euro din fonduri europene

„Cel puțin la începutul și la finalizarea unui proiect finanțat din PNRR, beneficiarii (instituțiile responsabile de reformă/investiție, administratorii schemelor de grant sau instrumentelor financiare, beneficiarii cu proiecte de peste 100.000 euro) vor transmite un comunicat de presă cu privire la proiect, către mass media generalistă și/sau presa locală/regională”, prevede Manualul de Identitate Vizuală pentru PNRR.

Alte prevederi din MIV:

  • „În cazul proiectelor ce vizează investiții, beneficiarii pot asigura vizibilitatea și promovarea acestora prin utilizarea următoarelor instrumente: comunicate de presă (cel puțin două), anunțuri de presă, anunțuri publicitare, mape, afișe, secțiuni dedicate pe site-ul instituției/website dedicat, postări dedicate pe conturile de social media ale beneficiarilor/pe paginile proiectelor, newsletter, bannere electronice, panouri temporare și plăci permanente, video-reportaje, minidocumentare, autocolante/branding, broșuri, flyere, campanii, evenimente/ dezbateri etc.
  • Beneficiarii proiectelor finanțate din PNRR au obligația ca la finalizarea proiectului să informeze toate părțile implicate cu privire la finanțarea obținută și la rezultatele proiectului, cu menționarea PNRR și a fondului din care s-a acordat finanțarea prin, spre exemplu: comunicat de presă, conferință de presă etc.”.

Manualul conține și un model de comunicat de presă, cu elemente grafice specifice.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Alocațiile pentru copii vor crește în 2024

Harta cu județe conturate greșit

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene impune beneficiarilor de fonduri UE reguli stricte, inclusiv de prezentare a proiectelor, dar chiar în manualul său de identitate vizuală pentru PNRR a făcut o greșeală de prezentare.

La începutul MIV apare o hartă stilizată a României, cu județele sale. Numai că unele dintre județe sunt conturate greșit, după cum se vede mai jos. Pe harta stilizată a celor de la MIPE, județul Mureș a fost „lărgit” câteva zeci de kilometri mai spre sud, peste județele Brașov și Sibiu, care au „pierdut”, la rândul lor, din teritoriu.

Noroc, totuși, că harta stilizată nu face parte din conținutul grafic ce trebuie utilizat în proiecte. A stârnit însă amuzamentul unor consultanți și beneficiari de fonduri UE. „Odată cu publicarea MIV pe PNRR se schimbă structura județelor din România!”, a declarat antreprenorul Alexandru Picioruș.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top