Connect with us

A fost SEMNAT primul contract de proiectare și execuție pentru A8

c05d50dc33a651e88812bda4e89a5af3 - Moldova Invest

Național

A fost SEMNAT primul contract de proiectare și execuție pentru A8

Primul contract de proiectare și execuție pentru A8 a fost semnat. Trei contracte, în valoare totală de aproximativ 3,5 miliarde de lei, fără TVA, pentru lucrări de infrastructură rutieră cu o lungime totală de aproape 65 de kilometri, au fost încheiate miercuri la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI)

Primul contract vizează construcția tronsonului 4 al Autostrăzii Sibiu – Făgăraș, care are o lungime de 16,26 km, și legătura cu DN1 (5,6 km). Asocierea Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret AS – Yapi Merkezi Insaat ve Sanayi AS a câștigat acest contract pentru proiectare și execuție. Valoarea acestui contract este de 1,19 miliarde de lei (fără TVA) și prevede finalizarea lucrărilor în termen de 48 de luni, din care 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Primarul Constantin GOLDUȚ, despre investițiile în viitorul durabil al comunei BALȘ

Al doilea contract se referă la construcția secțiunii Leghin – Târgu Neamț (30 km), parte din Autostrada A8 – Autostrada Unirii. Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade a câștigat acest contract pentru proiectare și execuție, în valoare de 1,56 miliarde de lei, fără TVA. Constructorul român trebuie să finalizeze lucrările finanțate prin PNRR în termen de 30 de luni, din care 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Consiliul Județean Bacău va investi 20 de milioane de euro în construcția un centru avansat de îngrijiri paliative și recuperare pediatrică

Cel de-al treilea contract se referă la Lotul 1 al Autostrăzii A0 Nord, cu o lungime totală de 17,5 km, care va fi construit de Asocierea Impresa Pizzarotti – Retter Projectmanagement, la un preț de 815.075.249,74 lei, fără TVA. Durata acestui contract este de 34 de luni, din care 12 luni pentru proiectare și 22 de luni pentru execuție. Garanția lucrărilor este valabilă pentru 10 ani.

În cadrul acestui contract sunt incluse 10 structuri, dintre care 2 pasaje cu complexitate tehnică ridicată, având lungimi de 733 metri (pasaj peste CF101 București – Pitești DN7) și 650 metri (pasaj peste râul Colentina, CF 300 București – Ploiești și CF Mogoșoaia – Buftea).

Moldova Invest îți recomandă și ...   A fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii de capăt vestic al Autostrăzii Unirii A8

Traseul Autostrăzii de Centură București Nord – Lotul 1 se desfășoară în județul Ilfov, între DJ 601A (Dragomirești Vale – Bâcu) și DN 1 în zona localității Corbeanca.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top