Connect with us

Academicianul Daniel Dăianu avertizează asupra vulnerabilităților economiei românești

daniel daianu trage semnalul de alarma este o perioada foarte grea fara precendent in ultimele decenii 18801243 - Moldova Invest

Național

Academicianul Daniel Dăianu avertizează asupra vulnerabilităților economiei românești

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Daniel Dăianu, academician și președinte al Consiliului Fiscal din România, a subliniat că deficitul bugetar reprezintă o vulnerabilitate majoră a economiei românești și necesită o rezolvare promptă

Cu toate acestea, pentru viitor, există și motive care susțin un optimism rațional.

El a remarcat prezența unei clase antreprenoriale în dezvoltare în România, o economie care a progresat și a recuperat anumite decalaje. Totuși, există și un aspect structural negativ, evidențiat de deficitul bugetar și deficitul comercial, care devin problematice în momentele critice pentru societatea românească.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiții majore la Spitalul Județean Suceava: Proiecte de peste 64 de milioane de euro!

Deficitul bugetar structural este considerabil, probabil unul dintre cele mai mari din Uniunea Europeană, în jur de 6% din PIB. Este regretabil faptul că există șanse să repetăm experiența din 2023 și în anul 2024. Această problemă reprezintă o vulnerabilitate majoră și este posibil să vedem eforturi similare de reducere forțată a cheltuielilor și în anul 2024.

De asemenea, Daniel Dăianu a subliniat fragilitatea construcției bugetare din România, menționând că estimarea deficitului bugetar de 6% din PIB pentru anul 2023 trebuie privită cu rezerve. Datele economice și prognozele sunt învăluite într-o incertitudine tot mai mare, ce a crescut pe parcursul anului 2023, iar situația exactă va deveni cunoscută după data de 25 ianuarie curentă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Anunț neașteptat făcut de Ministrul Muncii! Ce bonus va fi adăugat la pensie?


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top