Connect with us

Acțiunile operatorului de telecomunicaţii Digi Communications au avut o creştere de 33,4%

digi - Moldova Invest

Național

Acțiunile operatorului de telecomunicaţii Digi Communications au avut o creştere de 33,4%

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Acțiunile operatorului de telecomunicații Digi Communications au înregistrat o creștere de 33,4% în perioada 29 martie – 28 iunie, poziționându-se astfel în topul celor mai mari zece aprecieri la Bursa de Valori București (BVB) în intervalul respectiv.

Evoluția prețului acțiunilor Digi a fost influențată în principal de două impulsuri de creștere, determinate de anunțuri importante ale companiei.

La începutul lunii aprilie, Digi a anunțat că filiala sa din Spania a vândut o rețea de internet de fibră optică pentru până la 750 milioane de euro. Sumele obținute din această tranzacție vor fi reinvestite în Spania, a doua cea mai importantă piață pentru Digi după România, inclusiv pentru achiziționarea unui spectru în valoare de 120 milioane de euro. Ulterior, la mijlocul lunii mai, BVB a comunicat că acțiunile Digi Communications vor fi incluse în indicii MSCI Frontier și MSCI Romania, începând din luna iunie.

La începutul lunii iunie, echipa de analiză de la Concorde Securities a publicat pe portalul BVB Research Hub un raport în care recomanda achiziționarea acțiunilor companiei, stabilind un preț țintă de 84 lei pe titlu pentru următoarele douăsprezece luni, cu aproximativ 25% peste cotația de la acel moment.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Companiile Reţele Electrice au obţinut credite de 1 miliard de lei de la un consorţiu de bănci condus de BERD

Digi îşi propune să ofere servicii superioare de comunicare unei baze mari de clienţi la cele mai accesibile preţuri. Între serviciile sale se numără TV cu plată, Telefonie fixă, Telefonie mobilă, Internet fix şi mobil, Transmisii de date şi Conţinut media. Pieţele de bază ale Digi sunt România, Spania, compania fiind de asemenea prezentă în Italia, Portugalia şi Belgia cu oportunităţi suplimentare de creştere. Reţeaua de fibră a Digi acoperă 18 milioane de locuinţe în pieţele sale de bază şi are peste 24 milioane de utilizatori”, se arăta în raportul Concorde.

Recent, acționarii Digi Communications au aprobat distribuirea unui dividend de 1,25 lei pe acțiune, ceea ce reprezintă un randament brut de aproximativ 1,9%, raportat la prețul de 67 lei pe acțiune înregistrat ieri.

Pentru primele trei luni ale anului, Digi Communications NV a raportat venituri consolidate de 446,7 milioane de euro, marcând o creștere de 12% comparativ cu primul trimestru din 2023. EBITDA ajustată a ajuns la 163,1 milioane de euro, înregistrând o creștere de 21,9% față de anul precedent.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România a avut în 2023 cheltuieli de capital pentru echipamente de producţie şi sisteme militare de aproximativ 30 miliarde de euro, reprezentând în jur de 9% din PIB

Indici BVB – Performanțe recente

Indicele BET, care include cele mai lichide douăzeci de acțiuni de la Bursa de Valori București (BVB) cu excepția SIF-urilor, a crescut cu 7% în perioada 29 martie – 28 iunie. În aceeași perioadă, indicele BET-FI, ce cuprinde cele cinci foste SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a scăzut cu 3,44%, iar indicele BET-XT, care reunește cele mai lichide treizeci de acțiuni, a înregistrat o apreciere de 6,9%.

Antibiotice – Printre cele mai rentabile la BVB în perioada 29 martie – 28 iunie

Acțiunile Antibiotice au fost printre cele mai rentabile la BVB în perioada 29 martie – 28 iunie, cu o creștere de 69,51% raportată la moneda euro. Pe locul al doilea s-au situat acțiunile Aages, cu o apreciere de 67,69%, urmate de acțiunile MedLife, care au crescut cu 51,9%.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Boloş: La Ministerul Finanțelor nu s-au purtat discuţii pentru creşterea impozitului pe venit la 16%, nici pentru creşterea TVA

Fonduri de Investiții – Performanțe notabile

În intervalul 27 martie – 27 iunie, fondurile de investiții au avut performanțe notabile, titlurile ETF BET Patria-Tradeville conducând clasamentul cu un randament de 11,88%. Pe locul al doilea s-au clasat titlurile BET Index România ROTX, cu o creștere de 11,68%, iar poziția a treia a fost ocupată de titlurile Certinvest BET Index, cu o apreciere de 11,32%.

Evoluția Bitcoin și Aurului

În perioada 29 martie – 28 iunie, Bitcoin a scăzut cu 12,86%, în timp ce prețul aurului a crescut cu 5,11%. În același interval, cursul leului față de euro s-a depreciat cu 0,15%.

Precizări

Randamentele plasamentelor analizate sunt raportate la moneda europeană și reflectă cele mai bune performanțe din fiecare categorie de plasament, fără a lua în considerare lichiditatea tranzacțiilor. Piața AeRO nu este inclusă în analiză. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate sunt cele aferente perioadei specificate.

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top