Connect with us

AFIR: 23 de ani de activitate și plăți ce depășesc 20 de miliarde euro

george chirita director general afir e1696411938843 - Moldova Invest

Național

AFIR: 23 de ani de activitate și plăți ce depășesc 20 de miliarde euro

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) celebrează 23 de ani de activitate, în care a alocat fonduri nerambursabile în valoare de 20,1 miliarde de euro

Aceste fonduri au fost direcționate către finanțarea proiectelor de investiții și plățile compensatorii, vizând măsurile de mediu și climă.

Prin intermediul a trei mari programe de finanțare – SAPARD, PNDR 2023 și PNDR 2020 – AFIR a înregistrat nu mai puțin de 181.890 de contracte cu diverse entități din mediul rural: fermieri, antreprenori și autorități publice.

Moldova Invest îți recomandă și ...   A fost asigurată finanțarea pentru tronsonul montan al Autostrăzii A8

Aceste contracte au vizat investiții cu o valoare cumulată de peste 14,3 miliarde de euro, subliniind eforturile constante ale agenției de a susține dezvoltarea rurală.

George Chirilă, directorul general al AFIR, a explicat importanța acestui moment: „Marcăm un punct important în evoluția Agenției.

După 23 de ani, ne oprim pentru a reflecta, a mulțumi și a ne reînnoi angajamentul.

În această perioadă, AFIR a fost un pilon în susținerea dezvoltării rurale, acordând prioritate fermierilor și investițiilor sustenabile în regiunile rurale.”

Agenția s-a concentrat și pe optimizarea procedurilor pentru beneficiari. În efortul continuu de a diminua birocrația, agenția a introdus măsuri eficiente în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Moldova Invest îți recomandă și ...   Oportunitățile de investiții din regiunea de Nord-Est, prezentate la evenimentul AHK - Sourcing Tour 2023 Romania

Un exemplu relevant este digitalizarea proceselor. Începând cu 2015, la implementarea PNDR 2014-2020, AFIR a adoptat abordări moderne, inclusiv depunerea online a cererilor de finanțare și de plată, gestionarea online a achizițiilor, folosirea semnăturii electronice sau consultarea unei baze de date cu prețuri de referință. Aceste inițiative au avut ca scop principal facilitarea accesului la finanțare, aspect reconfirmat și de oficialii instituției.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top