Connect with us

AFIR a lansat noua SESIUNE DE FINANȚARE pentru primele de asigurare a culturilor, animalelor și plantelor

AFIR sesiune finantare e1696410019610 - Moldova Invest

Național

AFIR a lansat noua SESIUNE DE FINANȚARE pentru primele de asigurare a culturilor, animalelor și plantelor

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a lansat sesiunea de primire a cererilor de finanțare pentru decontarea primelor de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor

S-a lansat sesiunea de primire a cererilor de finanțare pentru decontarea primelor de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor prin submăsura 17.1 din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Fermierii au început să depună cererile de finanțare începând cu data de 2 octombrie 2023, iar data limită este de 15 decembrie 2023, ora 16.00.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul alocă 1.7 miliarde de lei pentru sănătate. Cum vor ajuta acești bani spitalele care continuă să se confrunte cu o criză financiară acută?

Fondurile disponibile pentru cea de-a cincea sesiune aferentă submăsurii 17.1 – Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor sunt în valoare de 21.378.798 euro, cu posibilitatea suplimentării acesteia în funcție de interesul manifestat de solicitanți.

Sprijinul nerambursabil acordat în cadrul acestei linii de finanțare este de 70% din valoarea primei de asigurare eligibile și plătite efectiv de către fermier.

În această sesiune pot fi depuse cereri de finanțare aferente sectorului vegetal (pentru polițele încheiate pentru culturile de toamnă din anul 2022 și pentru culturile de primăvară din anul 2023) și sectorului zootehnic (pentru polițele încheiate în 2023).

Moldova Invest îți recomandă și ...   MIPE virează a doua tranșă pentru plata facturilor de încălzire la mijlocul acestei luni

Prin acest program, AFIR își propune nu doar să stimuleze practicile de asigurare în rândul fermierilor, ci și să susțină în mod activ un management durabil al riscurilor în agricultură.

Primele de asigurare sunt un instrument esențial în protejarea fermierilor împotriva unor pierderi semnificative cauzate de fenomene meteorologice extreme, boli sau alte calamități.

Cei care beneficiază de aceste fonduri vor putea să își protejeze culturile și animalele, dar și să se asigure că, în caz de pierdere, există un mecanism financiar de recuperare și continuitate a activităților lor agricole.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Avertismentul FMI cu privire la INEFICIENȚA măsurilor fiscale guvernamentale


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top