Connect with us

Andreea Solomon, MIPE: „În cadrul PNRR avem 34 milioane euro pentru creşterea competenţelor digitale ale angajaţilor din IMM-uri!”

andreea solomon - Moldova Invest

Național

Andreea Solomon, MIPE: „În cadrul PNRR avem 34 milioane euro pentru creşterea competenţelor digitale ale angajaţilor din IMM-uri!”

Andreea Solomon, Şef Serviciu Digitalizare în cadrul MIPE, a declarat că „Peste 7000 de cereri de finanţare din partea IMM-urilor se află în evaluare la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru a primi alocările în vederea digitalizării mediului de afaceri din ţara noastră”.

“Cererile pentru ajutorul de minimis prevăzut în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru digitalizarea IMM-urilor, care prevede finanţări cu valori de 30.000 şi 50.000 euro, au fost depuse până la finalul lunii iunie. Avem peste 7000 de solicitări depuse. În cadrul acestei scheme de minimis, investiţiile vizate pentru IMM-uri sunt pentru achiziţii de harduri, software, dar şi pentru formarea profesională a angajaţilor şi persoanelor din conducerea companiilor. Cererile depuse sunt acum evaluate şi sperăm ca alocarea să acopere valoarea tuturor proiectelor depuse. (…) În cadrul PNRR, pentru domeniul privat, avem alocaţi 34 milioane euro pentru formarea profesională atât la nivelul personalului operativ cât şi la nivelul personalului din conducerea întreprinderilor. Nu am alocat un apel separat pentru formarea profesională, ci doar pentru competenţele digitale în cadrul schemei de minimis descrisă mai sus”, a spus Andreea Solomon.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Prețul spot al energiei electrice vândute pe piața spot din România a continuat să crească și în luna septembrie

Andreea Solomon a mai menționat existența unei linii de finanţare pentru tehnologiile avansate, unde alocările pe fiecare proiect sunt de 500.000 euro sau 1 milion euro. Ghidul pentru acest program va fi pus în consultare publică în perioada următoare, după care se vor primi observaţii şi propuneri din partea partenerilor sociali.

Pentru proiectul digitalizării companiilor mai există o altă linie de finanţare, prin garanţiile acordate de Banca Europeană de Investiţii prin instrumente financiare. Această linie se adresează doar companiilor mari.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Dinamica economică în 2024: Proiecții CFA România pentru leu, euro, și inflație


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top