Connect with us

Antifrauda INTENSIFICĂ CONTROALELE de Paște

Collage Maker 12 Apr 2023 11 41 AM 5204 - Moldova Invest

Național

Antifrauda INTENSIFICĂ CONTROALELE de Paște

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Inspectorii Antifraudă verifică sectorul alimentar și monitorizează evenimentele pentru a preveni evaziunea fiscală

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a afirmat că Antifrauda a extins controalele de Paște în diverse locații, inclusiv în cluburi, și se concentrează în special pe sectorul alimentar, acoperind comerțul cu carne și cel cu legume-fructe, potrivit Profit.ro.

În această perioadă, Antifrauda monitorizează cu mai mare atenție diversele evenimente organizate, inclusiv cele din cluburi, pentru a preveni evaziunea fiscală.

Inspectorii Antifraudă verifică respectarea normelor legale în ceea ce privește fiscalizarea bunurilor și serviciilor, înregistrarea în evidențele contabile și emiterea bonurilor fiscale, printre altele, în vederea combaterii evaziunii fiscale.

Moldova Invest îți recomandă și ...   CFR Călători taie masiv din trenuri la Iași! Care sunt cauzele anulării curselor?

„Suntem peste tot.” a declarat Președintele ANAF, Lucian Heiuș

„Suntem peste tot. Inspectorii Antifrauda sunt pe teren și fac verificări în special pe ce ține de comerțul alimentar din această perioadă, cum ar fi legume-fructe, carne și altele, dar și în general pe produsele pe care ANAF le consideră a avea risc fiscal ridicat.

WhatsApp Image 2023 04 12 at 11.42.59 - Moldova Invest

 

Avem verificări pe care le facem de obicei în perioadele cu sărbători importante. Suntem atenți și la diversele evenimente organizate acum”, potrivit Profit.ro, a declarat Președintele ANAF, Lucian Heiuș.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Destinațiile de turism cultural în Moldova, Ghid turistic Regiunea Centru, Republica Moldova – Galați, România

În perioadele cu o creștere semnificativă a cheltuielilor de consum în sectoare precum comerțul cu produse alimentare, cum ar fi cele de Paște sau Crăciun, ANAF are tendința de a intensifica controalele, prin intermediul inspectorilor Antifraudă.

În 2022, Antifrauda a alocat resursele în trei domenii principale

În primul rând, activități cu caracter permanent și prioritar, cu accent pe analiza, investigarea și instrumentarea cazurilor complexe de evaziune fiscală cu scopul de a crește ponderea controalelor și de a elimina din sistem cât mai multe societăți de tip „fantomă” și lanțuri evazioniste.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Primăria Bacău vrea să aloce 100 de MILIOANE DE LEI din bugetul local pentru reabilitarea Teatrului GEORGE BACOVIA și a HOTELULUI CENTRAL

În al doilea rând, activități de monitorizare și control care vizează conștientizarea prezenței inspectorilor Antifraudă în zone cu risc fiscal ridicat și descoperirea și sancționarea abaterilor de la prevederile legale în cadrul controalelor operative.

În sfârșit, au fost efectuate activități de verificare documentară pentru stabilirea corectă a situației fiscale a contribuabilului/plătitorului.

Sursa: Profit.ro.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top