Connect with us

Antreprenorul Jean VALVIS semnează un ACORD cu PEPSI pentru 20% din AQUA CARPATICA

jean valvis - Moldova Invest

Național

Antreprenorul Jean VALVIS semnează un ACORD cu PEPSI pentru 20% din AQUA CARPATICA

Jean Valvis, unul dintre cei mai mari creatori de branduri din România, a semnat un acord cu gigantul american Pepsi pentru vânzarea unui pachet minoritar de 20% din acţiuni în cadrul îmbuteliatorului Aqua Carpatica

„Pentru noi este un moment extraor­dinar pentru că vine o multinaţională, are încredere în colectivul nostru, a demonstrat această încredere prin acceptarea statutului de acţionar minoritar. Avem acum sprijinul unei multinaţionale şi împreună suntem pregătiţi să trecem la un alt nivel“, a declarat Jean Valvis, conform zf.ro. 

Brandul românesc este prezent deja pe 16 pieţe internaţionale.

După vânzarea Dorna  către Coca-Cola în 2002 şi a LaDorna către Lactalis în 2008, Jean Valvis le-a făcut o promisiune fiilor săi (astăzi implicaţi 100% în businessul creat de tatăl lor): „Nu voi mai face un exit din Aqua Carpatica şi din vinuri aşa cum am făcut la precedentele două tranzacţii cu Coca-Cola şi Lactalis“, susține Jean Valvis.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Parlamentul va dezbate bugetul de stat și al asigurărilor sociale pe 2024

Pe aceste coordonate a pornit în mai 2020, în plină pandemie, negocierea cu PepsiCo, valoarea tranzacţiei nefiind comunicată de cele două părţi.

Fabrica Aqua Carpatica de la Vatra Dornei generează vânzări de peste 400 de milioane de litri anual, iar actuala capacitate îi permite să ajungă la 500-550 de milioane de litri.

jean valvis - Moldova Invest

Urmează însă a doua fabrică, a cărei construcţie va începe în 2024 şi care în funcţie de capacitatea instalată presupune o investiţie de 10-15 mil. euro. „Este deja bugetată“, spune Valvis, care adaugă că obiectivul său nu mai este piaţa internă, ci cea globală.

Moldova Invest îți recomandă și ...   București, gazda Forumului Economic România-Vietnam

Exportul reprezintă astăzi 6-7% din vânzările Aqua Carpatica, iar în cinci ani vor ajunge la 33-35%. Dacă noua investiţie va dubla capacitatea, brandul românesc se duce spre 1 miliard de litri.

„Prin acest proiect eu nu mai aştept nimic, ci materializez singur o idee pe care o tot repet de mai mulţi ani. România are o caracteristică ce o deosebeşte într-un mod competitiv de toate celelalte ţări din lume: România este patria apelor minerale. Acesta este atu-ul nostru naţional incon­testabil. Iar astăzi avem o multinaţională dispusă să lupte împreună cu mine, avem o altă forţă“, a declarat Jean Valvis.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Președintele Consiliului Fiscal din România, Daniel Dăianu, avertizează că deficitul bugetar rămâne o vulnerabilitate majoră pentru economia României în 2024

Carpathian Springs, compania care produce brandul Aqua Carpatica, a avut în 2021 o cifră de afaceri de 333 mil. lei (68 mil. euro), în creştere cu 20% faţă de 2020 şi o marjă de profit net de 14%, după un rezultat de 47 mil. lei, arată datele de la mfinante.ro.

Carpathian Springs are un număr mediu de 308 angajaţi.  În şase ani cifra de afaceri a companiei s-a dublat.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top