Connect with us

Autostrada Unirii A8: Au fost aprobați indicatorii pentru secțiunea de munte, Miercurea Nirajului – Leghin. Peste 31 miliarde de lei pentru 159 de km de drum!

a8 leghin - Moldova Invest

Național

Autostrada Unirii A8: Au fost aprobați indicatorii pentru secțiunea de munte, Miercurea Nirajului – Leghin. Peste 31 miliarde de lei pentru 159 de km de drum!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

„Indicatorii tehnico – economici necesari lansării licitației pentru construcția secțiunii II a Autostrăzii Târgu Mureș – TârguNeamț (A8) au fost aprobați joi în Consiliul Tehnico – Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)”, a dezvăluit directorul general al companiei, Cristian Pistol.

Tronsonul Miercurea Nirajului — Leghin al autostrăzii va avea o lungime totală de 159,2 km, iar ruta sa va cuprinde:

  • 5 noduri rutiere la intersectarea cu DN13A (Sovata), DN13B (Joseni), DN12 (Ditrău), DN15 (Tulgheș), DN15B (Pipirig),
  • 437 de structuri (119 poduri, 19 pasaje, 117 viaducte, 179 podețe),
  • 47 de tunele, cu o lungime totală de 11,64 km (cu lungimi individuale cuprinse între 70 m și 940 m).
Moldova Invest îți recomandă și ...   România a încheiat primul trimestru al anului cu un deficit de 2,06% din PIB

Această autostradă va beneficia, de asemenea, de 4 parcări de scurtă durată, un punct de sprijin și întreținere, 6 spații de servicii, precum și 2 centre de întreținere și coordonare.

„Documentația pentru lansarea licitației necesare construcției secțiunii de autostradă Miercurea Nirajului — Leghin va fi elaborată dupa aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin Hotărâre de Guvern”, a adăugat Pistol.

Proiectul, care va fi finanțat prin Programul Transport (PT), este evaluat la o valoare totală de aproximativ 31,56 miliarde lei, excluzând TVA (echivalentul a aproximativ 6,4 miliarde de euro).

Moldova Invest îți recomandă și ...   Programul „Masă caldă” în școli se extinde și se transformă în „Masă sănătoasă”. 17.000 de elevi din 38 de școli din Suceava vor beneficia de el

În decembrie 2022, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat că a primit aprobarea oficială din partea Comisiei Europene pentru Programul Transport, cu o alocare totală de 9,6 miliarde euro, din care 4,6 miliarde euro reprezintă finanțare nerambursabilă din partea Uniunii Europene.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top