Connect with us

Autostrada Zimbor – Poarta Sălajului, lot finanțat cu 837 de milioane lei, înregistrează progrese remarcabile

MixCollage 11 Jun 2024 12 04 PM 8001 - Moldova Invest

Național

Autostrada Zimbor – Poarta Sălajului, lot finanțat cu 837 de milioane lei, înregistrează progrese remarcabile

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Autostrada Secțiunea Zimbor – Poarta Sălajului, un proiect de doar 12 kilometri, dar extrem de complex din cauza reliefului dificil și a lucrărilor ample de infrastructură, devine un punct focal în eforturile României de modernizare a rețelei rutiere

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a subliniat recent amploarea și provocările lucrărilor pe loturile Nădășelu – Zimbor și Zimbor – Poarta Sălajului, proiecte finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Moldova Invest îți recomandă și ...   Aeroportul Iaşi sărbătorește 1 milion de pasageri în doar şase luni din acest an

În contextul acestor lucrări, contractul pentru lotul Zimbor – Poarta Sălajului a fost semnat în iunie 2020 cu firma UMB, inițial evaluat la 680 de milioane de lei. Suma a fost ulterior revizuită la 837 de milioane de lei, având un termen de finalizare de 36 de luni (12 luni pentru proiectare și 24 pentru execuție). Această porțiune de autostradă include construcția a 5 viaducte și a unui pod peste autostradă și se află în prezent la 41,40% din realizare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   BNR: Jumătate din PIB-ul României e făcut de 7 orașe

Lucrările la acest lot, alături de cele de pe lotul Nădășelu – Zimbor, sunt parte a efortului național de modernizare și sunt finanțate prin PNRR. Se estimează că proiectele vor fi finalizate până în decembrie 2026, oferind o infrastructură rutieră îmbunătățită și mai eficientă pentru populația și economia locală.


Continue Reading
You may also like...

OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top