Connect with us

Avertismentul FMI cu privire la INEFICIENȚA măsurilor fiscale guvernamentale

Expertii FMI au ajuns in Romania si s au ingrozit „V ati 1280x720 1 - Moldova Invest

Național

Avertismentul FMI cu privire la INEFICIENȚA măsurilor fiscale guvernamentale

Avertismentul FMI indică faptul că măsurile fiscale propuse de Guvern nu vor genera venituri suficiente pentru buget. Aceste măsuri se află în prezent în impas la Curtea Constituțională, fapt ce le anulează temporar impactul

Experții internaționali se întâlnesc astăzi la Palatul Victoria, în ultima zi a misiunii lor în România.

Specialiștii de la Fondul Monetar Internațional atrag atenția că veniturile bugetare sunt insuficiente în raport cu reducerile propuse de Executiv. În același timp, se pune problema deficitului de forță de muncă, deoarece numărul redus de angajați nu va putea susține sistemul public de pensii în anii viitori. Datele INS din 2022 arată că zece salariați susțin opt pensionari în România.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Avertismentul ministrului BOLOȘ cu privire la noile măsuri fiscale: ”În orice clipă pot fi suspendate 75 de miliarde de euro”

Deputatul PNL, Dan Vîlceanu, subliniază importanța eficienței cheltuielilor bugetare, în sensul reducerii acestora. El menționează că unele măsuri din pachetul fiscal propus de Guvern erau așteptate de mulți ani, referindu-se la exceptarea de la plata anumitor impozite și taxe.

Deputatul USR, Claudiu Năsui, observă că FMI își exprimă îngrijorarea că partea de reducere a cheltuielilor nu va fi realizată sau că eficientizarea nu va duce la scăderea acestora. Astfel, se ia în considerare mai degrabă creșterea taxelor ca o soluție pentru a rezolva problema deficitului.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Președintele CJ Suceava a cerut Guvernului un sprijin în valoare de 12 milioane de lei pentru sistemul centralizat de încălzire din Suceava și Vatra Dornei


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top