Connect with us

Băncile de retail europene trebuie să se concentreze pe redefinirea vânzărilor și digitalizare

pppppppppp - Moldova Invest

Național

Băncile de retail europene trebuie să se concentreze pe redefinirea vânzărilor și digitalizare

Strategia viitoare a băncilor de retail europene trebuie să se axeze pe două aspecte prioritare, conform afirmațiilor lui Gabriel Voicilă, Partener Tehnologie PwC România

Aceste două priorități sunt redefinirea vânzărilor și a produselor, în paralel cu continuarea eforturilor de gestionare a costurilor și procesului de digitalizare.

Tendințele din 2022 au adus creșteri de venituri de 8% și marje de profit bune pentru bănci.

Potrivit raportului PwC Retail Banking Monitor 2023, în contextul dezvoltării rapide a tehnologiei și fintech-ului, precum și a schimbării comportamentului consumatorilor, băncile trebuie să adapteze în mod agil atât produsele oferite, cât și modalitățile prin care acestea ajung la clienți.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Băncile din zona euro intensifică standardele de creditare în trimestrul al treilea din 2023

Chiar dacă produsele de bază rămân relativ neschimbate, clienții așteaptă ca ele să fie mai simple, mai rapide și mai ușor accesibile, cu proceduri de achiziționare mai simple și posibilitatea de accesare la distanță.

În ceea ce privește vânzările, se recomandă o schimbare de abordare către o strategie integrată pe mediul digital, adaptându-se la comportamentul consumatorilor, mai ales că pandemia a accelerat utilizarea instrumentelor mobile pentru operațiuni bancare.

Noul model trebuie să țină cont de factori importanți, cum ar fi îmbunătățirea experienței clienților, integrarea canalelor de vânzare și modelelor de interacțiune complementare, revizuirea proceselor și a structurii organizaționale pentru a se conforma noii abordări, consolidarea infrastructurii tehnologice și a securității datelor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Supraimpozitarea profiturilor producătorilor de energie electrică din Franța va fi menținută

Situația inflaționistă din Europa impune o gestionare atentă a costurilor în domeniul bancar, iar presiunile suplimentare datorate inflației pot avea impact asupra salariilor.

În concluzie, băncile de retail europene au avut un an bun în 2022, cu creșteri ale veniturilor de 8% și costuri în creștere cu doar 2%, performând mai bine decât băncile din SUA sau Australia. Chiar și în aceste condiții, băncile vor trebui să își adapteze strategiile pentru a rămâne competitive într-o piață în continuă schimbare, cu un accent deosebit pe digitalizare și satisfacția clienților.

Moldova Invest îți recomandă și ...   EuroRegiunea Moldova, reprezentată la Săptămâna Europeană a Regiunilor, Bruxelles. Context și semnificații


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top