Connect with us

Bianca Purcărin: 600 de milioane de euro, asigurate pentru digitalizarea spitalelor

bianca purcarin 1 - Moldova Invest

Național

Bianca Purcărin: 600 de milioane de euro, asigurate pentru digitalizarea spitalelor

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Senatoarea PSD Bacău Bianca Purcarin a anunțat că suma de 600 de milioane de euro va fi pusă la dispoziție pentru digitalizarea spitalelor.

„Digitalizarea sistemului nostru de sănătate este obligatorie, nicidecum opțională. Și, da, este o provocare majoră, dar realizabilă pentru ca toți participanții la actul de sănătate să beneficieze de instrumentele atât de necesare unui sistem modern și performant.

Mă bucur să vă anunț că, pentru prima dată, sănătatea are la dispoziție fonduri fără precedent, 5 miliarde de euro, disponibile prin Programul de Sănătate și PNRR.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Adrian Pascu, Directorul General Danone Ucraina a fost numit de către Danone în funcţia de Director General pe Europa Centrală şi de Est

Din această sumă, 600 de milioane de euro sunt asigurate pentru #digitalizare și vor merge către telemedicină, PIAS şi digitalizarea a 60 de unităţi spitaliceşti din subordinea Ministerului Sănătăţii.

E o sumă ce acoperă o reformă majoră, care, odată finalizată în 2026, va schimba fața sănătății din România, oferind garanția unui sistem interconectat, capabil de eficiență în timp real.” a transmis Bianca Purcărin.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top