Connect with us

Bursa de la Bucureşti a început şedinţa de tranzacţionare de miercuri în creştere!

bursa de valori - Moldova Invest

Național

Bursa de la Bucureşti a început şedinţa de tranzacţionare de miercuri în creştere!

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a început şedinţa de tranzacţionare de miercuri în creştere pe majoritatea indiciilor. În primele 30 de minute de la deschiderea bursei, au fost înregistrate tranzacţii în valoare de 7,04 milioane de lei (1,42 milioane de euro), conform informaţiilor furnizate de Agerpres.

Indicele principal BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide 20 de companii, a înregistrat o creştere de 0,12%, iar indicele BET-Plus, care urmăreşte evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a avansat într-un mod similar.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul Energiei, Sebastian Burduja: „Suntem într-un punct critic privind tranziţia energetică a României”

Indicele blue-chip extins BET-XT, care include cele mai lichide 25 de titluri, a înregistrat o creştere de 0,10%, în timp ce indicele BET-BK, utilizat ca referinţă pentru fondurile de investiţii, a înregistrat o creştere de 0,35%.

Indicele BET-FI, care reflectă evoluţia SIF-urilor, a înregistrat o scădere de 0,12%, în timp ce indicele BET-NG, care cuprinde cele 10 companii din sectorul energetic şi utilităţi, a înregistrat o creştere de 0,17%.

Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, a înregistrat o creştere de 0,42%.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Noul proiect de lege publicat de Ministerul Finanțelor prevede schimbarea pragurilor de impozitare a microîntreprinderilor

Printre acţiunile care înregistrau cele mai mari creşteri de valoare se numărau Socep (+10,97%), TTS-Transport Trade Services (+3,77%) şi SSIF BRK Financial Group (+2,86%).

Pe de altă parte, acţiunile Prebet (-5,26%), Bermas (-4,92%) şi Aages (-2,21%) care înregistrau scăderi.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top