Connect with us

Ce taxe va crește Guvernul? „Drumul spre recesiune este deja bătătorit!”

la desert servim faliment - Moldova Invest

Național

Ce taxe va crește Guvernul? „Drumul spre recesiune este deja bătătorit!”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Pentru românul de rând, mersul la restaurant sau la mare este oricum inaccesibil. Partidul Național Liberal caută soluții pentru a acoperi gaura uriașă din bugetul de stat.

Printre măsurile pe care Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș i le-a prezentat președintelui PNL, Nicolae Ciucă, se numără creșterea TVA pentru domeniul Horeca, scăderea plafonului la microîntreprinderi, precum și creșterea TVA-ului la activitățile culturale sau recreative care au acum un TVA de 5%.

Cum ar afecta viața românilor creșterea TVA? Analizele făcute arată că dacă acest lucru se va întâmpla, se vor anula toate majorările salariale acordate anul acesta. Partidul Național Liberal și-a uitat rădăcinile, astfel că în loc să strângă cureaua din partea lor, și să aplice dictonul „Prin Noi Înșine!” care le-a stat la rădăcini, lovesc tot în plăcerile amărășteanului de rând! Taxați înghețata și sucurile copiilor, și după uitați-vă în ochii lor!

Moldova Invest îți recomandă și ...   ANAR scoate la licitație porțiuni din Marea Neagră pentru activități de piscicultură și acvacultură

Masa la restaurant, cazarea la hotel, produsele bio şi alimentele care nu fac parte din lista leșinată a celor 14 produse de bază ne vor costa mai mult.

“Din păcate, și sunt absolut convins de lucrul ăsta, oamenii din HORECA nu au cum să suporte o astfel de creștere, să o țină din adaosurile lor. O să o forwardeze așa cum au primit-o”, a spus Marius Tudosiei, manager de restaurant.

“Autoritățile își fac calculele cinic. Se salvează cu creșterea taxelor, însă sacrifică economia, veniturile românilor. Dacă în 2022, au fost interesați să crească inflația, acum ne cresc taxele, iar drumul spre recesiune este deja bătătorit“, a spus Adrian Negrescu, analist economic.

Moldova Invest îți recomandă și ...   AFEER solicită autorităţilor să demareze urgent pregătirile pentru re-liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale

Creșterea TVA va avea un efect de bumerang pentru stat.

„În loc să adune mai mulți bani la buget, s-ar putea să ducă la prăbușirea consumului, oamenii să nu mai cumpere, iar asta va face ca și încasările din taxe și impozite să scadă vertiginos.

Iar românii deja plătesc mai mult, inclusiv pentru produsele care nu sunt considerate a fi de bază.„

Creșterea TVA este o variantă luată în calcul pentru acoperirea deficitului bugetar care a ajuns la 36,91 de miliarde de lei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Gabriel Resources a obținut o suspendare provizorie a executării deciziei în cazul Roșia Montană

TVA 9% Restaurante – 19%

TVA 9% Produse alimentare – 19%

TVA 9% Catering – 19%

TVA 5% Produse BIO -19%

TVA 5% Cărți, servicii hoteliere – 19%


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top