Connect with us

China și România au semnat un memorandum pentru protejarea Deltei Dunării și a zonelor umede

lunca dunarii - Moldova Invest

Național

China și România au semnat un memorandum pentru protejarea Deltei Dunării și a zonelor umede

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Institutul Nord-Est de Geografie și Agroecologie (IGA) din cadrul Academiei Chineze de Științe și Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării (INCDDD) din Tulcea au semnat marți un memorandum de cooperare pentru a consolida colaborarea în ceea ce privește conservarea biodiversității, restaurarea zonelor umede și protejarea mediului în cadrul ceremoniei de deschidere al celui de-al 31-lea Simpozion Internațional „Delte și Zone Umede” 2024.

Într-un discurs susținut în cadrul simpozionului, Gai Hongbo, consilierul pentru știință și tehnologie din cadrul Ambasadei Chinei în România, a declarat că China este pregătită să promoveze schimburile științifice și cooperarea cu alte țări în domenii precum conservarea biodiversității și combaterea schimbărilor climatice.
Jiang Ming, directorul institutului chinez, a împărtășit expertiza Chinei în domeniul protejării zonelor umede și a subliniat importanța implicării tinerilor savanți în eforturile internaționale de cercetare. Acesta a propus sprijinirea activă a tinerilor savanți implicați în conservarea biodiversității și a securității alimentare.
Marian Tudor, directorul general al INCDDD, a subliniat importanța colaborării cu institutul chinez, punând accentul pe progresele înregistrate de China în ultimii ani.
În cadrul evenimentului, mai mulți cercetători din cadrul celor două institute au efectuat o vizită într-o zonă locală protejată pentru a studia ecosistemul.
Simpozionul, care se desfășoară în perioada 13-17 mai, a atras participarea a aproape 200 de cercetători din aproximativ 20 de țări și regiuni.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Proiectele gigant care vor schimba total fața României!


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top