Connect with us

CNAIR anunță construcția a 7 pasaje subterane pe “drumul morții”, care leagă localitățile din Buzău și Vrancea

Collage Maker 24 Aug 2023 11 59 AM 5252 - Moldova Invest

Național

CNAIR anunță construcția a 7 pasaje subterane pe “drumul morții”, care leagă localitățile din Buzău și Vrancea

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat planurile de construire a șapte pasaje pietonale subterane pe cunoscutul “drum al pericolelor” – DN 2 E85

Aceste proiecte, care vor fi echipate cu lifturi și scări rulante, au fost demarate în localități din județele Buzău și Vrancea și vor beneficia de finanțare din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Drumul Național 2, care leagă Bucureștiul de Bacău, Suceava și Siret, este una dintre cele mai importante artere de transport din țară.

Totuși, conform statisticilor, este și una dintre cele mai periculoase șosele din România, cu doar 17 kilometri de autostradă (A7 Centura Bacău) disponibili pentru a prelua traficul de tranzit.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Havelsan, o companie din Turcia a primit un contract de 87 milioane de lei pentru modernizarea sistemului integrat de securizare a frontierei maritime

Pe DN 2 E85, traficul se desfășoară adesea la intensitatea unui autostrăzi, iar pe anumite porțiuni, șoferii sunt nevoiți să folosească acostamentul lărgit ca bandă de circulație, ceea ce poate duce la situații periculoase.

Depășirile sunt frecvente și riscante, iar statisticile poliției relevă că traversările neregulamentare constituie principala cauză a accidentelor, urmate de viteza excesivă.

Proiectul este menit să îmbunătățească siguranța rutieră pe DN 2 – E85.

În viitorul apropiat, se estimează că unele tronsoane ale Autostrăzii Moldovei A7 Ploiești-Pașcani (cu o lungime totală de 319 km) vor fi deschise traficului, cu excepția lotului 2, Pietroasele – Buzău, pentru care încă nu s-a semnat un contract.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministerul Muncii propune majorarea salariilor bugetarilor în două etape

Pentru realizarea acestor pasaje pietonale subterane, CNAIR a lansat licitații pentru Studiul de Fezabilitate pentru fiecare dintre cele șapte proiecte.

Valoarea fiecărui contract este de 309 mii lei

În județul Buzău, vor fi construite patru pasaje pietonale în localitățile Limpezis, Costești, Mărăcineni și Poșta Câlnău, iar în județul Vrancea, în localitățile Golești, Garoafa și Mărășești.

Primul pasaj, de la Limpezis, este proiectat la kilometrul 84, în timp ce ultimul, de la Mărășești, se va afla la kilometrul 203, în apropierea Mausoleului Eroilor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Analiză: Tendințe și evoluții economice în România și UE în 2024

Conform specificațiilor CNAIR, aceste pasaje vor dispune de lifturi pentru persoane cu dizabilități, scări fixe și rulante, supraveghere video și vor fi echipate pentru a funcționa cu energie solară.

Durata estimată a Studiului de Fezabilitate pentru fiecare pasaj este de 90 de zile, urmată de 60 de zile pentru Proiectul de Autorizare a Lucrărilor.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top