Connect with us

Comisia Europeană a aprobat modificarea Planului Național de Redresare și Reziliență al României, în valoare de 28,5 mld de euro

ee2a953b 0b3b 43e7 a72b - Moldova Invest

Național

Comisia Europeană a aprobat modificarea Planului Național de Redresare și Reziliență al României, în valoare de 28,5 mld de euro

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

În forma sa modificată, PNRR include și capitolul REPowerEU

Alocarea PNRR este, în prezent, de 28,5 miliarde euro (14,9 miliarde euro sub formă de împrumuturi, 13,6 miliarde euro sub formă de granturi) și acoperă 66 de reforme și 111 investiții.

adrian caciu scaled 1 scaled - Moldova Invest

„Un succes mare pentru România și pentru corecta gestionare și prioritizare a investițiilor din PNRR. Am reașezat obiectivele din Plan pentru a accelera tranziția verde, digitală, asistența medicală, serviciile publice de ocupare a forței de muncă și protecția socială, transporturile, educația și, nu în ultimul rând, fiscalitatea.

Suntem prudenți cu banii statului, dar prompți în accesarea fondurilor europene și dezvoltarea României. Le mulțumesc colegilor din MIPE care au lucrat neîncetat la realizarea acestui obiectiv, iar celor care au comentat de pe margine și au prevestit iresponsabil colapsul, periclitându-ne poziția în fața partenerilor externi, le spun doar atât: limitarea de 9,4% din PIB cu privire la sistemul public de pensii nu se mai regăsește în modificarea aprobată astăzi, semn că măsurile Guvernului și cuvântul nostru dat în fața Comisiei au credibilitatea necesară și suficientă că traiectoria pe care merge România este una de construcție sustenabilă și responsabilă”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România şi Republica Moldova vor găzdui începând cu iulie 2024 Secretariatul Grupului de monitorizare a Procesului Bologna

Marcel Ciolacu: “Înlăturăm inechitățile dintre pensionarii care au contribuit și au muncit la fel și asigurăm garanția că veniturilor pensionarilor vor putea crește și în viitor”

Premierul Marcel Ciolacu a comentat modificările aduse PNRR-ului României, sublinind că eliminarea plafonului de 9,4% din PIB pentru cheltuielile cu pensiile confirmă oficial respectarea promisiunii făcute românilor.

marcel ciolacu - Moldova Invest

Astfel, se evită înghețarea punctului de pensie până în 2070, eliminând inechitățile dintre pensionari și asigurând o perspectivă de creștere a veniturilor în viitor, în concordanță cu performanța economică a țării.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Autostrada A8: Dezbatere intensă asupra costului și necesității investiției

Adoptarea noii legi a pensiilor, validată de experții Bancii Mondiale și ai Comisiei Europene, este considerată de premier un pas esențial pentru asigurarea dreptății și protejarea nivelului de trai al pensionarilor.

“Comisia Europeană confirmă oficial că am onorat promisiunea făcută românilor, de a elimina din PNRR plafonul de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile. Odată cu aprobarea modificării Planului Național de Redresare și Reziliență al României, de astăzi scăpăm definitiv de coșmarul introdus cu cinism în document de USR, care ar fi dus la înghețarea punctului de pensie până în 2070.

Tocmai de aceea ne-am bătut să trecem prin Parlament noua lege a pensiilor, validată ca sustenabilă pe termen lung de experții Bancii Mondiale și ai Comisiei Europene, o lege care face dreptate pentru milioane de pensionari.

Înlăturăm, în acest fel, inechitățile dintre pensionarii care au contribuit și au muncit la fel și asigurăm garanția că veniturilor pensionarilor vor putea crește și în viitor, corelate în mod legitim cu performanța economică a țării.

Acesta este unul dintre obiectivele mele esențiale în mandatul de premier: creșterea economică a României să ajungă în principal la românii care au cea mai mare nevoie de protejarea nivelului de trai!”, a precizat premierul Marcel Ciolacu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ion ȘTEFANOVICI, despre implementarea fondurilor europene în Republica Moldova, la Vocea Basarabiei. Provocări, strategii și perspective


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top