Connect with us

Comisia Europeană a solicitat o MAJORARE a cotei de TVA la 21%

hepta 5049596 scaled 1 scaled - Moldova Invest

Național

Comisia Europeană a solicitat o MAJORARE a cotei de TVA la 21%

Comisia Europeană a solicitat o majorare a cotei de TVA la 21%. În contextul acestor discuții de la Bruxelles, premierul Ciolacu are ca obiectiv să obțină acordul Comisiei Europene pentru a depăși ținta bugetară asumată de 4,4% din PIB și să ajungă la un nivel de 5,5% din PIB pentru deficitul bugetar

În timpul discuțiilor cu oficialii Comisiei Europene, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a prezentat planul guvernului pentru a crește veniturile și a reduce cheltuielile, astfel încât să se poată atinge un nivel de deficit mai mare, notează Digi24.

Moldova Invest îți recomandă și ...   USV Iași a semnat la Ministerul Educației contractul de finanțare în valoare de 25 milioane euro pentru proiectul ÎNVĂȚĂMÂNT DUAL – AGRITECH

Acest plan cuprinde mai multe măsuri fiscale și de cheltuieli, precum eliminarea unor facilități fiscale pentru anumite sectoare, plata contribuției la sănătate pe venit real pentru profesiile liberale, creșterea salariului minim, majorarea taxelor pentru anumite servicii și produse, impozit de 1% pe cifra de afaceri pentru companiile mari și altele.

Pe partea de cheltuieli, se propune reducerea numărului de secretari de stat, eliminarea posturilor vacante, limitarea normei de hrană, acordarea voucherelor de vacanță pentru funcționarii cu salarii mai mici, limitarea sporului de condiții vătămătoare și altele.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Institutul Diplomatic Român anunță finalizarea cu succes a Programului de formare profesională în domeniul afacerilor europene

Premierul Ciolacu încearcă să convingă Comisia Europeană că aceste măsuri și eforturile financiare depuse de România pentru sprijinirea Ucrainei și a Republicii Moldova ar trebui să justifice depășirea țintei de deficit bugetar. El are în vedere că prin aceste măsuri, România ar putea să-și continue implementarea proiectelor finanțate din fondurile europene și să evite suspendarea acestora.

În ciuda propunerii Comisiei Europene de a majora TVA-ul sau de a aplica majorarea TVA la produsele alimentare, Guvernul respinge aceste variante. Cu toate acestea, Comisia Europeană păstrează dreptul de a propune suspendarea unor fonduri europene pentru România în cazul în care nu se ajunge la un compromis în ceea ce privește deficitul bugetar.

Moldova Invest îți recomandă și ...   E.S., dr. Mohammed Abdulghani M. KHAYAT: „Relațiile bilaterale dintre Arabia Saudită și Moldova sunt foarte bune, dar noi aspirăm mereu să ducem aceste relații la un nivel și mai înalt”

În concluzie, premierul Ciolacu are ca obiectiv să obțină aprobarea Comisiei Europene pentru depășirea țintei de deficit bugetar și implementarea planului guvernului pentru creșterea veniturilor și reducerea cheltuielilor, astfel încât România să poată continua să acceseze fondurile europene și să-și finanțeze proiectele de investiții.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top