Connect with us

Comisia Europeană, înțelegătoare cu Guvernul României! Nu va tăia banii din PNRR, chiar dacă țara noastră va depăși țintele deficitului bugetar din 2023 și 2024!

pnrr - Moldova Invest

Național

Comisia Europeană, înțelegătoare cu Guvernul României! Nu va tăia banii din PNRR, chiar dacă țara noastră va depăși țintele deficitului bugetar din 2023 și 2024!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Guvernul a ajuns la o înțelegere informală cu Comisia Europeană pentru a evita suspendarea a unor fonduri UE destinate României, chiar dacă deficitul bugetar al statului român va depăși țintele de deficit excesiv atât în 2023, cât și în 2024.

Comisia a fost de acord să nu activeze suspendarea de fonduri, dar solicită Guvernului să reducă deficitul bugetar față de nivelul înregistrat anul trecut și să continue cu o scădere mai semnificativă în 2024. Această reducere a deficitului trebuie să fie una structurală, ceea ce implică adoptarea de măsuri fiscale de corecție, inclusiv creșteri de taxe, pentru a asigura Comisia Europeană că deficitul va rămâne pe o traiectorie descendentă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România a coborât pe locul 44 în clasamentul privind calitatea vieţii şi bunăstarea socială, fiind depășită de Bulgaria!

Potrivit informațiilor, Guvernul are libertate în alegerea măsurilor fiscale care trebuie luate. Cu toate acestea, există un acord la nivelul Comisiei că Guvernul ar trebui să impună măsuri din studiul realizat de Banca Mondială pentru România în cadrul PNRR.Nu este clar cum vor decide guvernanții în negocierile politice, deoarece există și alte măsuri fiscale propuse, cum ar fi majorarea accizelor pentru tutun și alcool, în ciuda calendarului de creșteri stabilite anul trecut cu industria.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Se modifică ajutorul de stat privind sprijinirea industriei cinematografice

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top