Connect with us

Companiile AERIENE din România, AVERTIZATE: risc de FALIMENT!

companii aeriene e1662456976842 - Moldova Invest

Național

Companiile AERIENE din România, AVERTIZATE: risc de FALIMENT!

O bună parte dintre companiile aeriene din Europa urmează să se confrunte cu o situație financiară destul de grea, astfel că riscul de colaps în iarnă este unul cât se poate de real, conform companiei Sanford C. Bernstein, companie de consultanță. Se pare că printre aceste companii aeriene se regăsesc și câteva de la noi din țară.

În timpul pandemiei, o mică parte dintre companiile europene și-au închis porțile, ținând cont de faptul că în acele momente guvernele acordau un ajutor important companiilor. Ei bine, acum pare că aceste companiie încep să simtă presiuni tot mai puternice, iar principalul motiv al acestor presiuni ține de faptul că prețurile la combustibili au crescut foarte mult, iar forța de muncă nu mai este aceeași. Tot analiștii de la Sanford C. Bernstein au ținut să tragnă un semnal de alarmă și asupra faptului că activitatea de transport aerian urmează să scadă în perioada următoare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Prioritizarea voucherelor energetice din PNRR. Cum se acordă și cine sunt beneficiarii

Care sunt cele mai expuse companii aeriene?

Se pare că cele mai expuse companii aeriene ar fi cele din Europa de Est și Europa Centrală, conform unui raport ce a fost realizat de Alex Irving și Clementine Flinois, aceștia invocând în documentul lor un model prin care să îți poți expune nivelul de risc la faliment, ca și companie europeană.

Conform studiului realizat de cei de la Bernstein, primele șase astfel de companii au un risc neglijabil de faliment, deci giganți precum EasyJet, WizzAir sau Ryanair ăși vor păstra aceste ratinguri de credit, pe când companii naționale cum ar fi Luthansa, IAG SA și Air France s-au baza pe ajutorul oferit de Guvern, dacă se va impune acest lucru.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Resursele naturale ale României - O oportunitate pentru redresarea economică prin dezvoltarea sectorului forestier

Așadar, pe lista cu cele mai expuse companii aeriene regăsim o companie din Cipru, două companii din Albania, dar și companii din țările balcanice, precum Bulgaria sau România. Pe aceeași listă se regăsesc și comanii din Moldova, Georgia, Belarus sau Cehia, fără a se specifica numele acestor companii. Rămâne de văzut cum se vor descurca companiile, ținând cont că acum atenția guvernanților este îndreptată către o altă criză, către criza energiei electrice.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Trei companii, interesate de construcția magistralei de apă Chișinău-Strășeni-Călărași

Evident, o situație de genul îi va avantaja pe giganții ce au rute în zona Europei de Est, mai ales pe Wizz Air sau Ryanair.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top