Connect with us

CONAF va reprezenta România la Forumul European Wachau din Austria

Cristina Chiriac - Moldova Invest

Național

CONAF va reprezenta România la Forumul European Wachau din Austria

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) a fost selectată să participe la Forumul European Wachau, un eveniment de prestigiu internațional, prin intermediul Ambasadei României în Republica Austria. Această oportunitate este recunoscută ca un moment semnificativ pentru organizație, marcând angajamentul său în promovarea antreprenoriatului feminin la nivel european și în consolidarea parteneriatelor internaționale.

CONAF va reprezenta România la Forumul European Wachau din Austria

Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) își sărbătorește triumful de a fi prima organizație patronală invitată la prestigiosul Forum European Wachau, prin intermediul Ambasadei României în Republica Austria. Această recunoaștere subliniază decenii de muncă asiduă și devotament în sprijinirea și promovarea antreprenoriatului feminin în România.

Evenimentul va avea loc între 20 și 22 iunie 2024 la Abația Göttweig și Campusul Krems, fiind o platformă de marcă pentru promovarea patrimoniului cultural european, cooperarea internațională și inovația antreprenorială. Tema ediției a 28-a, „Rebooting Europe”, va atrage lideri din diverse domenii – afaceri, cultură, politică, mass-media și diplomație – pentru a discuta și a contura viitorul Europei. Participarea CONAF la acest forum prestigios reconfirmă impactul și influența sa crescândă pe scena internațională.

Comisarul european Johannes Hahn, ministrul federal Martin Polaschek, preşedintele Consiliului Federal, Margit Goll, şi preşedintele WKO, Harald Mahrer, vor deschide forumul joi, 20 iunie 2024. Educaţia, cercetarea şi afacerile vor fi în topul agendei în prima zi a Forumului European Wachau 2024.

Ediţia a 28-a a forumului va reuni lideri din diverse domenii – afaceri, cultură, politică, mass-media şi diplomație – pentru a discuta şi a modela viitorul Europei, susțin reprezentanții CONAF). Evenimentul reprezintă un moment în care antreprenorii din mai multe țări por pune la punct viitoare cooperări și proiecte de inovare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Boloş: La Ministerul Finanțelor nu s-au purtat discuţii pentru creşterea impozitului pe venit la 16%, nici pentru creşterea TVA

„Cred cu tărie într-un ecosistem antreprenorial echitabil, cu acces la finanțare, mentorat și politici adaptate nevoilor specifice antreprenoarelor. Prin deblocarea potențialului uriaș al femeilor antreprenor, vom conduce Europa peste linia de finish a unei prosperități durabile și a echității sociale profunde.” – Cristina Chiriac

Antreprenoriatul feminin are un manifest

Manifestul delegației CONAF la Forumul European Wachau va fi „We Mean It: Empowering Women, Together We Can Shape the Future of Europe for a Better Tomorrow”.

Participarea la acest prestigios forum reprezintă o oportunitate unică pentru promovarea valorilor și realizărilor antreprenoriatului feminin din România pe scena europeană. Această prezență va facilita stabilirea de parteneriate strategice și va permite CONAF să contribuie activ la conturarea viitorului Europei. Conform comunicatului, acest eveniment subliniază angajamentul organizației de a sprijini și de a încuraja antreprenoriatul feminin, consolidând influența României în cadrul comunității internaționale.

„Femeile antreprenor, asemenea purtătorilor torței olimpice, parcurg cu curaj și determinare o cursă simbolică, aducând lumina progresului economic și social într-o lume adesea dominată de prejudecăți patriarhale. Acest moment reprezintă nu doar un pas înainte pentru CONAF, ci și un tribut adus tuturor femeilor care, prin munca lor neobosită și determinarea de neclintit, contribuie la construirea unui viitor european mai bun pentru noi toți.

Îmbunătățirea egalității de gen ar putea genera aproximativ 10,5 milioane de locuri de muncă suplimentare în UE și ar putea contribui la o creștere a PIB-ului european de până la 3,15 trilioane de euro până în 2050. Realitatea este incontestabilă: deși femeile reprezintă aproape jumătate din forța de muncă a Uniunii Europene (46,3%), reprezentarea lor în rolurile de conducere rămâne redusă (35,3%), iar procentul antreprenoarelor este și mai mic (doar 31%). Această discrepanță majoră nu este doar o problemă de gen și în niciun caz o competiție de merite între bărbați și femei; este un potențial vast neexploatat pentru creșterea economică europeană.”, susține preşedinta CONAF, Cristina Chiriac, citată în comunicat.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Delgaz Grid investește peste 375 milioane de lei în modernizarea de linii electrice și posturi de transformare, cu sprijin din Fondul pentru Modernizare

Dunărea în atenție

În cadrul ”Danube Salon”, România va fi reprezentată printr-un stand dedicat promovării turismului, culturii și gastronomiei românești organizat de Institutul Cultural Român de la Viena, în parteneriat cu Ambasada României în Republica Austria. Evenimentul promovează patrimoniul românesc în contextul celebrării „Zilei Internaționale a Iei” printr-o expoziție dedicată iei, reper important de identitate națională. Antreprenoarele din delegația CONAF – președinta CONAF – Cristina Chiriac, director executiv CONAF – Gianina Ioniță, vicepreședinta CONAF – Nicoleta Munteanu, președinta Patronatul Antreprenorilor din Industria Înfrumusetarii din România (PADIR) – Corina Munteanu, președinta CONAF Sucursala Brașov – Daniela Kasper, președinta CONAF Sucursala Alba – Adriana Duna, președinta CONAF Sucursala Cluj – Sigina Anamaria Luca, președinta CONAF Sucursala Gorj – Simona Stănișel, membra CONAF – Eli Laslean și Vicepreședinta Patronatul Antreprenorilor din domeniul Medical (PAM) – Mihaela Venoria Proicea vor purta cu onoare ii autentice, unele vechi de zeci de ani, simbolizând bogăția și diversitatea patrimoniului cultural românesc.

În cea de-a treia zi a forumului, ministrul federal Karoline Edtstadler va discuta despre prioritățile Comisiei Europene împreună cu ministrul german de stat pentru Europa și Climat, Anna Lührmann, vice-ministrul de externe bulgar, Elena Shekerletova, secretarul de stat croat pentru Europa, Andreja Metelko-Zgombic, secretarul de stat român pentru afaceri europene, Daniela Grigore Gitman, vice-ministrul cipriot pentru afaceri europene, Marilena Raouna și liderul opoziției din Belarus, Svetlana Tsikhanouskaya.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Configurarea Panelului de Turism din cadrul Forumului Economic Regional Moldova, Vatra Dornei, 2024

Confederatia Nationala pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF)

ONFEDERAȚIA NAȚIONALĂ PENTRU ANTREPRENORIAT FEMININ – CONAF este organizația agilă, proactivă și întreprinzătoare puternic concentrată în identificarea, centralizarea și propunerea soluțiilor, pe termen mediu și lung, pentru problemele reale și de maximă urgență din mediului antreprenorial românesc.

CONAF promovează egalitatea de gen și de șanse pentru susținerea inițiativei private și dezvoltarea ecosistemului de afaceri, în acord cu noua normalitate.

CONAF este confederația patronală din România care reprezintă cea mai amplă mișcare din ultimii 100 de ani din istoria noastră, coagulând forțele antreprenoriale din România pentru sustinerea si promovarea antreprenoriatului feminin.

CONAF acționează ferm pentru apărarea drepturilor și intereselor sociale, economice, financiare, juridice ale antreprenorilor din România în relațiile cu autoritățile publice si pentru dezvoltarea unor rețele de afaceri eficiente.

Antreprenoriatul feminin se află într-o perioadă de transformare și expansiune, impulsionat de tehnologie, digitalizare și sprijin din partea comunității internaționale. Tendințele actuale și viitoare indică un potențial semnificativ de creștere economică și inovare, cu femeile jucând un rol crucial în modelarea unui viitor mai echitabil și prosper. cest eveniment subliniază angajamentul organizației de a sprijini și de a încuraja antreprenoriatul feminin, consolidând influența României în cadrul comunității internaționale și evidențiind rolul esențial pe care femeile îl joacă în dezvoltarea economică și socială a Europei.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top