Connect with us

Constructorul băcăuan Umbrărescu licitează pentru construcția unui nou lot din Autostrada Transilvania

dorinel umbrarescu 2 e1662382911307 - Moldova Invest

Național

Constructorul băcăuan Umbrărescu licitează pentru construcția unui nou lot din Autostrada Transilvania

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Astăzi, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a făcut anunțul așteptat cu interes în domeniul infrastructurii rutiere din România

Depunerea a șapte oferte pentru construcția unui sector din cadrul Autostrăzii Transilvania, care include realizarea tunelului Meseș, marchează un moment crucial în dezvoltarea acestei importante artere rutiere.

Proiectul, evaluat la aproximativ 1,5 miliarde euro, reprezintă cel mai mare contract în istoria CNAIR și reprezintă un pas semnificativ către îmbunătățirea infrastructurii rutiere naționale.

Sectorul în cauză, Poarta Sălajului – Zalău și Zalău – Nușfalău, se întinde pe o lungime de 41 de kilometri și a atras atenția unui număr impresionant de constructori și proiectanți din întreaga lume. Între aceștia, se regăsesc companii din România, Bosnia Herțegovina, Turcia și Italia, toate competând pentru realizarea acestui proiect de o importanță majoră pentru infrastructura țării.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Sergiu Manea, CEO BCR: ”Ne uităm foarte, foarte atent la ce face numărul 1 din piaţă"

Umbrarescu, în asociere cu EURO-ASFALT din Bosnia Herțegovina, se numără printre concurenții de seamă pentru această licitație.

Alături de aceștia, alte șase firme din Italia și Turcia se luptă pentru oportunitatea de a contribui la construcția acestui tronson esențial de autostradă. Companii precum WEBUILD SPA din Milano (Italia), IC IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.Ş. (Turcia), sau asocierea MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (Turcia) sunt toate în cursa pentru acest proiect ambițios.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Grecia vizează conectarea cu România prin infrastructură. Proiectul Sea2Sea, prioritar!

Una dintre piesele centrale ale acestui proiect de infrastructură este reprezentată de construcția celebrului Tunel Meseș. Cu două galerii, o lungime de 2,89 kilometri și două benzi de circulație pe fiecare sens de mers, tunelul promite să faciliteze și să accelereze legătura între regiunile Transilvaniei și nu numai. În plus față de acest tunel de proporții impresionante, proiectul mai implică construcția a 65 de viaducte, poduri și pasaje, reflectând complexitatea și diversitatea lucrărilor necesare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Acțiunile Gabriel Resources au înregistrat o scădere semnificativă la Bursa de Valori din Canada. Compania dispune de fonduri de 2 milioane de dolari , care se vor epuiza până în luna mai

Durata totală de realizare a acestui contract monumental este estimată la 78 de luni, dintre care 18 luni sunt dedicate etapei de proiectare, iar 60 de luni pentru execuție.

Valoarea estimată a contractului se ridică la 7,48 miliarde lei, fără TVA, și va fi finanțată din surse europene nerambursabile, prin intermediul Programului Transport.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top