Connect with us

CONTRACTUL cu cea mai mare VALOARE, lansat in ultimii 30 de ani în ROMÂNIA pentru o AUTOSTRADĂ, a fost SEMNAT

autostrada e1659418912966 - Moldova Invest

Național

CONTRACTUL cu cea mai mare VALOARE, lansat in ultimii 30 de ani în ROMÂNIA pentru o AUTOSTRADĂ, a fost SEMNAT

Ieri, 01.08.2022, contractul pentru proiectarea și execuția Sectiunii 3 (Cornetu – Tigveni) a autostrăzii Sibiu-Pitesti a fost semnat

„A fost semnat cel mai mare contract, din ultimii 30 de ani, pentru o autostradă din România, în valoare de 5,32 de miliarde de lei.

Astfel, PSD face posibilă prima autostradă peste Carpați şi este o nouă dovadă că social-democratul Sorin Grindeanu este un ministru al Transporturilor eficient şi care și-a respectat angajamentele.

Contractul prevede proiectarea și execuția lotului trei al autostrăzii Sibiu-Pitești care va traversa efectiv Carpații, între localitățile Cornetu și Tigveni.

Din acest moment, putem spune că întreaga autostradă este contractată, iar un important sector al coridorului 4 Pan European, în lungime totală de 122 de km, are un termen de finalizare predictibil.

autostrada e1659418912966 - Moldova Invest

Asocierea italiană WEBUILD SPA – TRANCRAD SRL, câștigătoarea licitației, are la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 45 de luni pentru construcție.

Secţiunea cuprinde 95 de poduri și pasaje, un tunel cu două galerii independente, în lungime de 1.7 km/galerie, 2 noduri rutiere, unul la Cornetu și altul la Văleni, şi un Ecoduct în zona localității Călinești, iar lucrările trebuie să fie gata în anul 2027.

Trebuie reamintit că Sorin Grindeanu a reușit să deblocheze lucrările pentru construcția acestui sector al Autostrăzii Sibiu – Pitești, după 3 ani în care licitația pentru desemnarea constructorului a stat blocată.”, a declarat deputatul Marian Mina.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministerul Muncii va implementa, de la 1 ianuarie 2024, Venitul Minim de Incluziune


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top