Connect with us

CREȘTERE alarmantă a numărului de FIRME ÎNCHISE în primele două luni ale anului 2023, conform datelor ONRC

WhatsApp Image 2023 04 10 at 10.38.08 - Moldova Invest

Național

CREȘTERE alarmantă a numărului de FIRME ÎNCHISE în primele două luni ale anului 2023, conform datelor ONRC

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

În primele două luni ale anului 2023, numărul firmelor care s-au închis în România a crescut cu 35,56%, ajungând la 6.988, conform datelor centralizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC)

Această creștere semnificativă este alarmantă, sugerând o situație economică dificilă în țară.

Cele mai multe dizolvări au fost înregistrate în București, unde 1.465 de firme și-au închis activitatea în primele două luni ale anului 2023, cu o creștere de 56,85% față de perioada similară a anului trecut.

Județele Timiș, Constanța, Cluj și Ilfov au înregistrat și ele o creștere semnificativă în numărul de dizolvări de firme.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Salariul mediu net în România, creștere de 14% într-un an. Impactul și tendințele pieței muncii

Comerțul cu ridicata și cu amănuntul, repararea autovehiculelor și motocicletelor este domeniul de activitate care a înregistrat cel mai mare număr de dizolvări de firme, cu un total de 1.948 la nivel național.

faliment firme toamna - Moldova Invest

Dizolvările din sectorul comerțulului cu ridicata și cu amănuntul au crescut

Față de perioada similară a anului trecut, dizolvările din sectorul comerțulului cu ridicata și cu amănuntul au crescut cu 23,29%.

Alte domenii de activitate care au înregistrat un număr mare de dizolvări de firme sunt activitățile profesionale, științifice și tehnice, construcțiile și industria prelucrătoare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   CNAIR va inaugura 79 de kilometri de centură în 2024. Când va fi gata prima centură făcută de chinezi în România?

În luna februarie 2023, s-au înregistrat 3.614 dizolvări de firme, cu cele mai multe în București, Timiș, Cluj și Constanța.

Aceste date sugerează o situație economică dificilă în țară, care poate fi influențată de o serie de factori, cum ar fi inflația, scăderea puterii de cumpărare a populației, creșterea taxelor și impozitelor și alte probleme economice.

Aceste cifre sunt alarmante şi reflectă dificultăţile economice prin care trece România în ultima perioadă.

Multe firme sunt nevoite să-şi închidă uşile din cauza condiţiilor economice dificile, a concurenţei din ce în ce mai mari şi a dificultăţii de a-şi menţine profitabilitatea.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Athletic Park Bacău, proiect în valoare de 14,5 milioane euro, ar putea primi sprijin financiar european!

Situația economică dificilă din România poate avea un impact negativ asupra întregii țări, prin pierderea de locuri de muncă și încetinirea creșterii economice.

Guvernul și organizațiile economice ar trebui să ia măsuri pentru a sprijini firmele din țară și a reduce numărul de dizolvări, precum acordarea de împrumuturi și subvenții, reducerea taxelor și impozitelor și crearea de condiții favorabile pentru dezvoltarea afacerilor.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top