Connect with us

De când începe PLAFONAREA prețurilor la energie electrică și cît timp va fi valabilă? Anunțul premierului Nicolae CIUCĂ

nicolae ciuca - Moldova Invest

Național

De când începe PLAFONAREA prețurilor la energie electrică și cît timp va fi valabilă? Anunțul premierului Nicolae CIUCĂ

Premierul Nicolae Ciucă, a declarat joi, 10 noiembrie, că plafonarea prețurilor la energie electrică va fi stabilită pentru un an, începând cu data de 1 ianuarie

Totodată, premierul a ținut să sublinieze că producătorii vor fi impozitați, banii obținuți fiind folosiți pentru compensare.

„Concluziile au fost stabilite nu neapărat ieri. Ieri a fost decizie pe care am luat-o pe marginea unor formate și date de lucru pe care le-am avut împreună cu instituțiile care lucrează în domeniu și au responsabilitatea pentru tot ceea ce înseamnă sectorul energetic din țara noastră.

Am convenit că vom continua să asigurăm prețurile de 0.68 de bani pentru cetățenii care consumă până în 100 de kw, 0,80 lei pentru cei care consumă până în 255 de kw, același preț va fi și pentru cei care consumă peste 255 de kw, până la acest plafon dar ceea ce depășește va avea un alt nivel de plată și este luată în calcul acea sumă pe care ați vehiculat-o, de 1,3 lei.

Producătorii sunt cei care beneficiază în acest moment de anumite venituri suplimentare, iar la producători, peste anumite niveluri de preț, se va impozita astfel încât banii obținuți din impozitul la producători să putem acoperi sumele pe care le folosim la compensare”, a declarat Nicolae Ciucă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Terminalul T4 de la Aeroportul Internațional Iași, operațional de la 31 Martie pentru zborurile Schengen. Valoarea investiției, 90 de milioane de euro


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top