Connect with us

Deficitul bugetar din România a atins cote alarmante în primele 7 luni din 2023

27 - Moldova Invest

Național

Deficitul bugetar din România a atins cote alarmante în primele 7 luni din 2023

Deficitul bugetar general al României a înregistrat o ascensiune, ajungând la peste 2,4% din Produsul Intern Brut în primele 7 luni ale anului 2023, reprezentând cel mai înalt nivel înregistrat în ultimii ani

Din perspectivă absolută, suma pe care Statul va trebui să o compenseze, fie prin sporirea veniturilor sau reducerea cheltuielilor, fie prin intermediul împrumuturilor, s-a ridicat la peste 38 de miliarde de lei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Parlamentul a adoptat legea ”agriculturii pe verticală”. Fermierii urbani vor putea accesa fonduri europene

Dificultățile din sfera bugetară se adâncesc de la o lună la alta. Creșterea de peste 10 miliarde de lei față de luna iulie 2022 face ca “gaura” din buget să devină tot mai dificil de gestionat.

În comparație cu anul precedent, deficitul bugetar a înregistrat o majorare de peste 10 miliarde de lei, cu o creștere procentuală de la puțin peste 1,9% la 2,43% din PIB.

Totalul veniturilor a cunoscut o creștere modestă de puțin peste 30 de miliarde de lei, ajungând la aproximativ 345 de miliarde de lei, în timp ce veniturile fiscale actuale au înregistrat o creștere de la 240 de miliarde la 275 de miliarde de lei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul energiei, Sebastian Burduja: „Relațiile și proiectele comune dintre România și EAU sunt la maximul istoric, în special în domeniul energiei ”

Concomitent, cheltuielile au experimentat o extindere la nivelul de 385 de miliarde de lei, comparativ cu suma de 340 de miliarde de lei din perioada anterioară.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top