Connect with us

Discuții la Bruxelles privind măsurile pentru reducerea cheltuielilor bugetare și schimbări în fiscalitate propuse în OUG

marcel bolos - Moldova Invest

Național

Discuții la Bruxelles privind măsurile pentru reducerea cheltuielilor bugetare și schimbări în fiscalitate propuse în OUG

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, va efectua o vizită la Bruxelles după 21 august pentru a discuta cu reprezentanții Comisiei Europene despre propunerile referitoare la reducerea cheltuielilor bugetare și modificările fiscale

Aceste discuții vor avea loc înainte ca aceste propuneri să fie aprobate în Guvern, conform surselor guvernamentale de joi.

În timpul vizitei, ministrul Finanțelor va discuta, de asemenea, despre rectificarea bugetară pe care Guvernul de la București urmează să o aprobe în luna septembrie. Totodată, va prezenta un proiect de act normativ pentru combaterea evaziunii fiscale.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Biomasa forestieră și energia regenerabilă, în dezbatere la Conferința ASFOR: Solutii pentru viitorul durabil al României

După 21 august, ministrul Muncii, Simona Bucura, va merge și ea la Bruxelles pentru a prezenta proiectul de lege privind pensiile speciale, inclusiv amendamentele în acord cu decizia CCR și stadiul reformei în acest domeniu. De asemenea, va discuta cu reprezentanții Comisiei Europene despre alocarea procentului de 9,4% din PIB pentru pensii.

Conform surselor, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, va discuta la Comisia Europeană despre renegocierea PNRR, inclusiv capitolul REPower EU, prin care se estimează că România va primi 1,7 miliarde de euro în plus pentru sectorul energetic, și despre reducerea unor granturi de 2,1 miliarde de euro.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul Energiei estimează un număr de PROSUMATORI în România până în 2030

După aceste întâlniri, premierul Marcel Ciolacu va merge și el la Bruxelles pentru a finaliza discuțiile pe tema PNRR și pentru a discuta despre deficitul bugetar asumat pentru acest an, care este de 4,4%.

Propunerile fiscale discutate în Guvern includ eliminarea unor facilități fiscale, cum ar fi impozitul pe venit în domeniul IT pentru venituri peste 10.000 de lei și CASS-ul în construcții, agricultură și industria alimentară.

Alte măsuri analizate vizează impozitarea proprietăților de peste 500.000 de euro și a mașinilor scumpe de peste 75.000 de euro. Unele dintre aceste măsuri ar urma să intre în vigoare la 1 octombrie, iar altele la 1 ianuarie 2024.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România: Volum RECORD de gaze exportat către Ungaria


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top