Connect with us

ECONET MEETINGS – oportunitățile și provocările implementării sistemului GARANȚIE – RETURNARE în ROMÂNIA

252 sl 01 e1657708607108 - Moldova Invest

Național

ECONET MEETINGS – oportunitățile și provocările implementării sistemului GARANȚIE – RETURNARE în ROMÂNIA

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) prin platforma sa green tech, econet romania, împreună cu partenerii săi de la Higgins, a organizat în data de 6 iulie 2022 evenimentul „Econet meetings – oportunitățile și provocările implementării sistemului garanție-returnare în România”, în format hibrid

Au participat peste 50 de invitați, atât din mediul public cât și cel privat. Evenimentul a fost deschis de dr. Ilinca Pandele, Membru al Consiliului Director și Manager al Departamentului Membership, AHK România. Tot în deschidere a vorbit Christian Plate Chargé d’Affaires și Ministru Plenipotențiar la Ambasada Republicii Federale Germania în România, Mihaela Frăsineanu Secretar General Adjunct la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor precum și Daniel Walther CEO Higgins.

Evenimentul s-a bazat pe un schimb de experiență și know-how între specialiști români și germani.  Emanuel Pârvulescu – Director de Mediu, Romania Hypermarche (Cora Romania) și Feliciu Paraschiv – Vicepreședinte, Asociația Națională a Comercianților Mici și Mijlocii din România (ANCMMR), au conturat situația actuală, precum și oportunitățile și provocările implementării unui sistem garanție-returnare în România, iar Patrick Wiedemann, CEO Reverse Logistics Group (RLG) și Donald McCalman, Program Director Circularity Scotland, au oferit soluții și exemple de bune practici din domeniu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Dezbaterile privind Pilonul II de Pensii se Intensifică. APAPR solicită clarificări urgente în contextul legislativului fiscal

Wiedemann Patrick 017 round - Moldova Invest

„A fost o plăcere să particip în calitate de speaker la conferința organizată de AHK România! Evenimentul a reunit părțile interesate relevante din partea producătorilor, a comercianților cu amănuntul, a industriei mai largi și a autorităților publice și va contribui la dezvoltarea și implementarea ulterioară a SGR-ului (sistem garanție-returnare) în România.

Sunt și mai recunoscător că am putut împărtăși experiența noastră de peste 20 de ani de SGR la nivel global și că am putut prezenta soluțiile noastre inovatoare și eficiente de SGR care ar putea fi implementate în România sub presiunea timpului,” a declarat la finalul evenimentului Patrick Wiedemann, CEO Reverse Logistics Group (RLG).

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernanții se întrec în previziuni optimiste, românii strâng tot mai mult cureaua! Cheltuielile de Sărbători au scăzut cu 12% față de 2022

Pentru AHK România anul aniversar 2022 stă sub semnul sustenabilității, o temă extrem de actuală și care nu poate fi ignorată. Sustenabilitate înseamnă investiții în educație, cercetare și dezvoltare, în calitatea vieții din orașele și regiunile în care trăim. Sustenabilitatea presupune, de asemenea, sisteme economice durabile care să fie acceptate și susținute de societate.

252 sl 01 e1657706142938 - Moldova Invest

Pe acest complex tematic dorim să ne concentrăm în AHK Sustainabilityear 2022 și, printr-o serie de evenimente, să inițiem proiecte „verzi”, să provocăm la un dialog între actorii politici, economici și societatea civilă și să creăm idei noi, inovatoare pentru un viitor sustenabil. Companiile germane sunt pregătite să își pună la dispoziție tehnologiile de care dispun, Know-how-ul și Best Practice, pentru a aduce relațiile economice bilaterale la un nou nivel.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Primăria Chișinău a alocat 12 miliarde de lei pentru modernizarea a peste 330 de instituții educaționale

Despre AHK România

AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. Înființată în 2002, AHK numără peste 550 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe.

Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top