Connect with us

Egiptul a achiziționat o cantitate semnificativă de grâu din România în cadrul unei licitații internaționale

media libraryS790yN image - Moldova Invest

International

Egiptul a achiziționat o cantitate semnificativă de grâu din România în cadrul unei licitații internaționale

Egiptul a achiziționat o cantitate semnificativă de grâu din România și Bulgaria în cadrul unei licitații internaționale organizate de Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt

Din această cantitate, 60.000 de tone de grâu din România vor fi livrate între 10-20 noiembrie, iar 110.000 de tone de grâu din România și Bulgaria vor fi livrate între 21-30 noiembrie.

Preferința pentru grâul european în Egipt se datorează faptului că un prag de preț neoficial afectează competitivitatea grâului rusesc. Există informații că autoritățile de la Moscova impun, în mod neoficial, un preț minim de export de 270 dolari pe tonă free-on-board (FOB) la licitațiile internaționale, pentru a controla exporturile și prețurile interne.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Taxa de 2% pe cifra de afaceri pentru bănci poate avea repercusiuni asupra ratei populației

În cadrul primei runde a licitației GASC, grâul rusesc a fost oferit la 270 dolari pe tonă FOB, același preț oferit și în săptămâna anterioară. Cu toate acestea, în timpul negocierilor de miercuri, unii participanți au redus prețurile pentru grâul rusesc sub 270 dolari pe tonă, ajungând chiar la 260 dolari pe tonă. Se pare că autoritățile de la Moscova au permis, în mod neoficial, această reducere a prețului.

Cu toate acestea, grâul din România și Bulgaria este încă oferit la prețuri mai competitive. Egiptul se confruntă în prezent cu o criză valutară ca urmare a conflictului din Ucraina, care a avut un impact major asupra economiei egiptene, mai ales că peste 70 de milioane din cei 103 de milioane de egipteni depind de programul guvernamental de subvenționare a pâinii.

Moldova Invest îți recomandă și ...   ADS propune transformarea a peste 8.500 de hectare în parcuri de energie verde

De anul trecut, Ministerul Aprovizionării din Egipt a început să achiziționeze grâu direct de la furnizori pentru a putea negocia prețuri mai avantajoase în perioadele de incertitudine.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top