Connect with us

Egis intenționează să introducă în România tehnologii inovatoare în domeniul mobilităţii şi al parcărilor inteligente

Egis - Moldova Invest

Național

Egis intenționează să introducă în România tehnologii inovatoare în domeniul mobilităţii şi al parcărilor inteligente

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Grupul francez Egis, furnizor de servicii de inginerie și mobilitate în construcții, prezent în România din 1996, intenţionează să aducă în România tehnologii şi practici noi din domeniul mobilităţii şi din sectorul parcărilor inteligente.

Laurent Germain, CEO Egis Group, declară pentru bursa.ro că una dintre problemele esențiale ale României este implementarea politicilor de mobilitate în orașe. Egis Group, sub conducerea lui Laurent Germain, demonstrează o expertiză solidă în gestionarea infrastructurii urbane avansate, cu exemple notabile din Paris și Manchester. În Paris, compania gestionează contractele de parcare inteligentă, implementând soluții tehnologice moderne pentru optimizarea spațiilor de parcare și îmbunătățirea mobilității urbane. Această inițiativă nu doar că reduce congestia traficului, dar și contribuie la o experiență mai eficientă și confortabilă pentru locuitorii și vizitatorii orașului. În Manchester, Egis se ocupă de gestionarea zonei cu emisii reduse, un proiect ambițios care implică identificarea vehiculelor nepermise, emiterea amenzilor pentru șoferii care nu respectă reglementările și gestionarea fluxurilor financiare pentru a asigura returnarea fondurilor către autoritățile locale. Aceste proiecte reflectă capacitatea Egis de a contribui semnificativ la sustenabilitatea mediului urban prin soluții inovatoare și eficiente.

La Egis, gestionăm contractele de parcare inteligentă pentru oraşul Paris. De asemenea, suntem responsabili de gestionarea zonei cu emisii reduse din oraşul Manchester. Acest lucru implică operarea sistemelor care identifică maşinile ce nu mai sunt permise în anumite zone, emiterea amenzilor pentru şoferi, colectarea plăţilor şi returnarea fondurilor către autorităţile locale”, Laurent Germain, CEO Egis Group.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Sustenabilitatea în afaceri: O prioritate vitală pentru IMM-uri în România

Pe lângă realizările sale internaționale, Laurent Germain subliniază că România prezintă un potențial considerabil pentru atragerea investițiilor străine, datorită unei situații financiare sustenabile în comparație cu alte țări din Uniunea Europeană. El argumentează că România poate accesa piețele financiare pentru a-și finanța creșterea economică și pentru a co-investi în infrastructură, chiar și în condițiile unor taxe suplimentare. Investițiile în infrastructură sunt esențiale pentru dezvoltarea pe termen lung, iar România are încă oportunități semnificative de valorificat. Menținerea unei situații financiare stabile și sustenabile permite țării să atragă fonduri externe necesare pentru modernizarea și extinderea infrastructurii, un factor crucial pentru stimularea creșterii economice și pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. Astfel, viziunea Egis și perspectiva optimistă a lui Laurent Germain subliniază importanța strategică a investițiilor în infrastructură pentru dezvoltarea durabilă a României:

Comparativ cu alte ţări din Uniunea Europeană, consider că România se află încă într-o situaţie financiară sustenabilă. Aşadar, cred că România ar putea atrage fonduri de pe piaţă. Chiar dacă aceste fonduri ar putea proveni din taxe suplimentare, consider că România are încă spaţiu pentru a accesa pieţele financiare ca să-şi finanţeze creşterea economică şi ca să co-investească în infrastructură. Este esenţial să recunoaştem că există încă oportunităţi semnificative de dezvoltare, iar investiţiile în infrastructură sunt cruciale pentru a susţine această creştere pe termen lung. România poate valorifica aceste oportunităţi, menţinând în acelaşi timp o situaţie financiară stabilă şi sustenabilă”.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Capitalizarea totală a pieţei de capital a crescut cu 130 de miliarde de lei, iar jumătate din această sumă vine din listarea Hidroelectrica

Egis a înregistrat o creștere medie anuală impresionantă de 12%, depășind semnificativ media de 7% a sectorului.

În 2020, Egis a realizat venituri de 1 miliard de euro, iar în 2024, aceste venituri au crescut spectaculos la 2,3 miliarde de euro. Această creștere remarcabilă se datorează unei expansiuni organice foarte puternice în cadrul companiei, reflectând strategia de succes a Egis. Compania a înregistrat o creștere anuală medie de 12%, depășind semnificativ media sectorului, care este de doar 7%. Această diferență de cinci puncte procentuale în favoarea Egis subliniază calitatea muncii oferite clienților și capacitatea de a menține relații de afaceri durabile și repetitive. Un factor esențial în această expansiune a fost și strategia de achiziții, Egis realizând 34 de achiziții pe plan global, consolidându-și astfel prezența și influența în diverse piețe. Laurent Germain, CEO al Egis Group, a evidențiat că această creștere nu doar că reflectă succesul intern al companiei, dar este și un indicator al potențialului de creștere pe piețele în care activează, inclusiv România. Acest succes demonstrează nu doar eficiența operațională a Egis, ci și capacitatea sa de a se adapta și de a prospera într-un sector competitiv, punând accent pe excelența în servicii și expansiunea strategică.

În cadrul unei întâlniri cu presa, Laurent Germain, CEO al Egis Group, a menționat:

În 2020, am realizat venituri de 1 miliard de euro, iar în acest an, 2024, realizăm venituri de 2,3 miliarde de euro. Am reuşit acest lucru deoarece, la fel ca în România, în interiorul Egis există o creştere organică foarte puternică. Compania a crescut în medie cu 12% pe an, organic, în timp ce media sectorului este de 7%, astfel încât am crescut cu cinci puncte procentuale mai mult decât media sectorului. Aceasta se datorează calităţii muncii pe care o oferim clienţilor, ceea ce a dus la multe afaceri repetate cu aceşti clienţi. Principalul motiv pentru care am crescut atât de mult este că am realizat 34 de achiziţii în întreaga lume”.

Egis Group este prezentă în România încă din 1996 și continuă să se impună ca un lider în furnizarea de servicii de inginerie și consultanță pentru proiecte atât la nivel național, cât și internațional.
Compania oferă o gamă largă de servicii, inclusiv studii de upstream, cum ar fi analize de trafic, planificare și design de concept, analize și optimizare a proiectelor, precum și rezolvarea blocajelor de implementare a proiectelor sau consultanță în îmbunătățirea performanței, analiza problemelor contractuale și soluționarea reclamațiilor.
Domeniile cheie de expertiză ale Egis includ drumuri și autostrăzi, căi ferate, apă și tratarea deșeurilor, mediu și energie, dezvoltare urbană, aviație, inginerie de construcții și birouri. Această diversitate de servicii și expertiză subliniază angajamentul Egis de a oferi soluții complete și eficiente pentru o gamă variată de nevoi infrastructurale și de dezvoltare urbană.

 

Moldova Invest îți recomandă și ...   ACUE: 6 miliarde de euro pentru investițiile necesare în următorii 5 ani vor trebui finanțate din surse proprii ale operatorilor de distribuție


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top