Connect with us

Eşti FREELANCER? IATĂ ce formă să alegi ca să rămâi în 2023 cu 10.000 de lei pe lună „în mână“

freelance - Moldova Invest

Național

Eşti FREELANCER? IATĂ ce formă să alegi ca să rămâi în 2023 cu 10.000 de lei pe lună „în mână“

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

PFA-ul va fi cea mai avantajoasă formă de organizare pentru freelancerii care vor câştiguri nete în valoare de 10.000 de lei pe lună în 2023, iar din 2024 microîntreprinderea cu un angajat devine mai avantajoasă

Cea mai avantajoasă formă de organizare pentru freelancerii care vor să rămână lunar cu 10.000 de lei net este PFA în 2023, însă pentru 2024 locul este luat de microîntreprinderea cu un angajat, potrivit Ioanei Arsenie, consultant de business şi strateg financiar la compania Trusted Advisor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Deputatul Vasile Cîtea: PSD a crescut salariul mediul net la peste 1.000 de euro

freelance - Moldova Invest

„Mă aştept ca freelancerii şi companiile mici să piardă avantajul de preţ şi vor trebui să fie atenţi la câştigul net când îşi proiectează ofertele financiare. Taxele aferente fiecărei forme de organizare trebuie incluse în calculele manageriale.

Chiar dacă PFA-ul pare forma cea mai avantajoasă pentru 2023 din punctul de vedere al taxelor şi contribuţiilor aferente, consider că varianta unui SRL cu un angajat este mai sigură şi mai puţin controversată din punctul de vedere al «criteriilor de dependenţă», cu un contract bine realizat şi documentat“, a explicat Ioana Arsenie.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași a primit un împrumut de 35,4 milioane de euro pentru proiecte de modernizare

În funcţie de forma de organizare, taxele, contribuţiile, impozitele şi cheltuielile de contabilitate lunare ale unui freelancer care vrea să rămână cu un câştig net de 10.000 de lei pe lună în 2023 variază între 2.200 şi 7.000 de lei pe lună.

În simulare a fost inclus şi costul lunar aferent contabilului, care este mai mare în cazul microîntreprinderilor decât în cazul PFA-ului.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Uniunea Europeană a acordat Republicii Moldova asistență financiară în valoare de 72,5 milioane euro


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top