Connect with us

Euroins contestă decizia ASF și solicită Guvernului să soluționeze criza de pe piața RCA

Collage Maker 12 Apr 2023 09 35 AM 6015 - Moldova Invest

Național

Euroins contestă decizia ASF și solicită Guvernului să soluționeze criza de pe piața RCA

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Euroins Insurance Group a anunțat că a depus o cerere la Curtea de Apel București pentru a contesta decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) de a-i retrage autorizația de funcționare

Euroins a depus o cerere de contestare a deciziei Autorității pentru Supraveghere Financiară și a cerut Guvernului să găsească o soluție pentru criza de pe piața RCA.

Compania a propus transferul plății daunelor de la Fondul de Garantare a Asiguraților la firma proprie de reasigurare pentru a evita cheltuielile suplimentare ale statului român și ale contribuabililor pentru aceste daune.

Acest demers vine după ce Euroins Insurance Group, care este deținută de compania bulgară Eurohold și de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), a declarat printr-un comunicat în luna martie, că acțiunea în justiție este: „unul dintre demersurile întreprinse de acționarii Euroins România pentru a revoca decizia ASF.”

În martie, ASF a anunțat că retrage licența de asigurare a Euroins România

Reamintim că la mijlocul lunii martie, ASF a anunțat că retrage licența de asigurare a Euroins România și numește un administrator interimar, cu intenția declarată de a deschide procedura de faliment împotriva companiei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Contracte în valoare de aproape 700 de milioane de lei, semnate de Ministrul Dezvoltării, pentru modernizarea infrastructurii locale

Această decizie a avut un impact negativ asupra unei companii susținute de un grup financiar puternic și cu o poziție financiară solidă, susține Euroins Insurance Group.

Eurohold și BERD au înaintat o propunere pentru a rezolva criza de pe piața RCA

Eurohold și BERD au înaintat o propunere Guvernului, Parlamentului, ASF și Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA) pentru a rezolva criza de pe piața RCA, declanșată de închiderea uneia dintre companiile-cheie, care afectează 2,7 milioane de asigurați RCA.

Propunerea urmărește să evite ca FGA să cheltuie banii statului român și ai contribuabililor pentru plata daunelor RCA.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Adrian Câciu: Pentru prima dată fondurile europene sunt descentralizate către comunitățile regionale. Urmează descentralizarea fondurilor naționale

Această propunere prevede transferul portofoliului Euroins România către EIG Re, prin intermediul unui acord de transfer, prin care EIG Re se angajează să acopere daunele actuale și viitoare.

Euroins AD, filiala bulgară a grupului și una dintre cele mai mari divizii din holding, va opera inițial în România sub regimul Freedom of Services (FoS), deservind clienții români. Acționarii se angajează să asigure aportul de capital necesar pentru executarea propunerii.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România înregistrează cea mai mare rată INFLAȚIEI din Uniunea Europeană pentru a doua lună consecutivă

Acțiunile Euroins Insurance Group arată îngrijorarea față de decizia ASF și determinarea de a lupta pentru interesele companiei și ale clienților săi.

Începând cu data de 11 aprilie 2023, a fost implementată plafonarea prețului RCA pentru o perioadă de 6 luni, conform deciziei Guvernului. Totuși, diferențele de preț sunt minime, în jur de 100 de lei.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top