Connect with us

Protest masiv la Ministerul Finanțelor: Tensiuni în jurul plăților salariale și disciplina economico-financiară

marcel bolos 1 1440x1080 1 - Moldova Invest

Național

Protest masiv la Ministerul Finanțelor: Tensiuni în jurul plăților salariale și disciplina economico-financiară

Salariile bugetarilor vor fi plătite la termen, chiar dacă există o probabilitate considerabilă ca aceștia să primească remunerațiile lor cu întârziere în cursul acestei luni

Marcel Boloș se confruntă cu un protest semnificativ la Ministerul Finanțelor. Ordinanța de Urgență privind “disciplina economico-financiară”, elaborată de Guvernul Ciolacu, a declanșat o agitație semnificativă în cadrul ministerului condus de Boloș.

Angajații au decis să își oprească activitatea și să se îndrepte către ușa biroului ministrului pentru a cere explicații. Ei au solicitat chiar demisia lui Boloș și au amenințat cu posibile blocaje la nivel național. Revolta lor se datorează faptului că există temeri că vor pierde bani, tichete de vacanță și funcții de conducere.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul a aprobat noile măsuri fiscale. Care sunt noile taxe impuse

Astăzi sunt planificate proteste și la Trezorerie. Aceasta ar putea avea drept consecință blocarea plăților salariilor bugetarilor până miercuri, din moment ce luni și marți sunt zile de concediu în contextul sărbătorii “Adormirea Maicii Domnului”.

Chiar dacă situația este tensionată, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, exprimă speranța că plățile salariale vor fi efectuate la timp. Într-un efort de a calma situația, el a declarat că sunt programate 14.300 de plăți pentru ziua respectivă, în valoare de peste 5 miliarde de lei. Marcel Boloș subliniază importanța activității regulate a Trezoreriei pentru buna desfășurare a procesului de plată și îndeamnă la răbdare și calm, în speranța că discuțiile de ieri vor putea fi puse în practică.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul Energiei, Sebastian Burduja: „Suntem într-un punct critic privind tranziţia energetică a României”

Ieri, mii de angajați din Ministerul Finanțelor și din alte regiuni ale țării au părăsit birourile și au decis să înceteze activitatea. Motivația lor este nemulțumirea față de Ordonanța de Urgență propusă de Guvern, care a fost redactată chiar de Ministerul Finanțelor și care aduce elemente de austeritate în instituțiile de stat.

Este important de menționat că această formă de protest a crescut rapid în amploare în întreaga țară și poate afecta, în mod semnificativ, funcționarea guvernului și a instituțiilor financiare în perioada următoare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   MIPE virează a doua tranșă pentru plata facturilor de încălzire la mijlocul acestei luni

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top