Connect with us

Cea mai mare expoziție românească din ultimii 25 de ani, dezvăluită la Roma

367390364 840525454098386 39144786061184635 n e1692091037519 - Moldova Invest

Național

Cea mai mare expoziție românească din ultimii 25 de ani, dezvăluită la Roma

Organizarea celei mai mari expoziții românești din ultimii 25 de ani la Roma, a anunțat Ministrul Culturii, Raluca Turcan: o inițiativă de proporții în domeniul cultural

Guvernul României a aprobat Hotărârea de Guvern pentru stabilirea măsurilor de organizare a expoziției „Dacia. Ultima frontieră a Romanității”, găzduită de Muzeul Naţional de Istorie a României.

Această inițiativă reprezintă o colaborare complexă între mai multe instituții importante, inclusiv Ministerul Culturii, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada României la Roma și Institutul Cultural Român prin intermediul Academiei di Romania a Roma.

Moldova Invest îți recomandă și ...   33,9 milioane de euro, ajutor alocat României pentru pagubele cauzate de seceta din 2022

700 de piese istorice din patrimoniul a 46 de instituții muzeale din România, Republica Moldova și Italia

Expoziția va avea loc în perioada octombrie 2023 – aprilie 2024 și reunește peste 700 de piese istorice din patrimoniul a 46 de instituții muzeale din România, Republica Moldova și Italia.

Expoziția „Dacia. Ultima frontieră a Romanității” propune o călătorie fascinantă în timp și spațiu, aducând în prim-plan civilizația geților și dacilor, influența romană și primele migrații în regiune.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Egiptul a achiziționat o cantitate semnificativă de grâu din România în cadrul unei licitații internaționale

Piesele expuse includ lucrări din metale prețioase și comune, ceramică, sticlă, lemn, fildeș și os, inscripții și statui din colecția Muzeului Național de Istorie a României și ale altor muzee partenere.

Un aspect deosebit al expoziției constă în prezentarea unor portrete ale dacilor, inscripții referitoare la războaiele dacice și o selecție de monede imperiale romane cu tematică dacică.

Toate aceste exponate de o valoare excepțională vor fi aduse la Roma pentru a fi prezentate în premieră publicului larg.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul Boloș: Deficitul bugetar atinge cote alarmante

Cheltuielile necesare organizării și pregătirii acestei impresionante expoziții vor fi acoperite din fondurile alocate de Ministerul Culturii, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Externe și Institutul Cultural Român.

Evenimentul se anunță a fi un moment important în promovarea patrimoniului cultural și istoric al României la nivel internațional.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top