Connect with us

FF Ventures se extinde în România pentru a dezvolta proiecte solare și de stocare a energiei

energie regenerabila - Moldova Invest

Național

FF Ventures se extinde în România pentru a dezvolta proiecte solare și de stocare a energiei

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

FF Ventures, un jucător important pe piața europeană a energiei regenerabile, și-a anunțat intrarea oficială pe piața din România. Compania va dezvolta, în următorii trei ani, 500 MW de proiecte solare și 500 MW de proiecte de stocare a energiei în țara noastră, potrivit unui comunicat transmis InvesTenergy.  FF Ventures deține și dezvoltă 2,2 GW de capacitate fotovoltaică în Spania și 1,2 GW în Portugalia și își începe operațiunile în Franța și Mexic.

FF Ventures se extinde în România pentru a dezvolta proiecte solare și de stocare a energiei

Prin intrarea în România, compania intenționează să-și extindă portofoliul, atât prin proiecte greenfield, cât și prin oportunități de co-dezvoltare.

„FF Ventures a decis să intre în România după o analiză atentă și aprofundată a pieței. Mai mulți factori au jucat un rol în această decizie. În primul rând, România este o piață europeană care se încadrează în obiectivele acționarilor companiei, care doresc să ajute regiunea să atingă țintele de decarbonizare și reducere a emisiilor de CO2. În al doilea rând, România și-a demonstrat angajamentul de a crește adoptarea energiilor regenerabile, prin obiectivele asumate în Planul Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC), dar și prin mediul de reglementare favorabil investițiilor în acest sector. De asemenea, prognozele indică o creștere a economiei și industrializării țării, ceea ce va duce la creșterea cererii de consum în viitor. Toți acești factori fac din România o piață atractivă pentru investiții în proiecte de energie regenerabilă” a declarat Andrei Pecingine, directorul de dezvoltare al FF Ventures pentru România.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Vizita lui Alexandru Rogobete în Emiratele Arabe Unite: Pași importanți în digitalizarea sănătății din România

De asemenea, prognozele indică o creștere a economiei și industrializării țării, ceea ce va duce la creșterea cererii de consum în viitor. Toți acești factori fac din România o piață atractivă pentru investiții în proiecte de energie regenerabilă” a declarat Andrei Pecingine, directorul de dezvoltare al FF Ventures pentru România.

FF Ventures plănuiește să dezvolte 500 MW de proiecte solare și 500 MW de proiecte de stocare a energiei în România în următorii trei ani. Compania anunță planuri pe termen lung în țara noastră, prin dezvoltarea propriului portofoliu de proiecte greenfield, dar și prin oportunități de co-dezvoltare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Studiu Google: Adoptarea AI-ului ar putea aduce o creștere cu 5% a PIB-ul României în următorii 10 ani

FF Ventures deține în prezent un portofoliu de proiecte fotovoltaice cu o capacitate cumulată de 3,4 GW în Peninsula Iberică (Spania și Portugalia). Compania participă, de asemenea, prin IberBlue Wind, o societate mixtă specializată în energie regenerabilă, la un portofoliu de proiecte de energie eoliană offshore plutitoare cu o capacitate totală de 5 GW.

Acționarii relevanți ai companiei sunt Octopus, unul dintre cele mai mari și importante fonduri de investiții din Europa în domeniul proiectelor de energie regenerabilă, și Time to Act Capital, un fond implicat în proiecte de tranziție energetică pe piețele în dezvoltare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Fonduri de 63,99 milioane de euro, prin ADR Nord-Est, pentru dezvoltare urbană prin investiții de regenerare urbană și de dezvoltare a turismului sustenabil și a culturii

FF Ventures a fost înființată în 2018 cu obiectivul inițial de a dezvolta proiecte solare fotovoltaice în Peninsula Iberică. Compania deține un portofoliu de proiecte cu o capacitate de aproximativ 2,2 GW în Spania și 1,2 GW în Portugalia. FF Ventures acoperă întregul lanț valoric al ciclului de viață al proiectelor de energie regenerabilă, de la finanțare și dezvoltare, până la construcție și operare.

Compania dezvoltă o gamă largă de proiecte terestre și offshore, care includ ferme solare și eoliene, precum și proiecte de Sisteme de Stocare a Energiei prin Baterii (BESS).

În prezent, FF Ventures are birouri în Spania (Madrid și Sevilla), Portugalia (Lisabona) și România (București) și este în proces de deschidere a operațiunilor în Franța și Mexic.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top