Connect with us

Florin JIANU, preşedintele CNIPMMR: „Statul ar trebui să înceapă reforma cu salariile şi eficienţa propriilor angajaţi!”

FLORIN JIANU e1658155406399 - Moldova Invest

Național

Florin JIANU, preşedintele CNIPMMR: „Statul ar trebui să înceapă reforma cu salariile şi eficienţa propriilor angajaţi!”

Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) susține faptul că statul ar trebui să-şi reformeze întâi aparatul propriu şi abia apoi să modifice regulile pentru sectorul privat

„Dorim să promovăm un principiu în ceea ce priveşte modificările codului fiscal: de la mare la mic. Guvernul ar trebui în primul rând să facă o reformă proprie cu privire la numărul de angajaţi, salarii, eficacitate, pensii speciale.

Apoi reforma să continue cu marile companii, multe dintre ele care au făcut profituri foarte mari şi ar trebui să contribuie şi ele la bugetul de stat şi abia apoi o reformă în sectorul IMM. Din păcate mereu se începe cu reforma în sectorul întreprinzătorilor mici şi nu se mai continuă cu celelalte două entităţi menţionate”, a declarat Florin Jianu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România a fost principalul furnizor de motorină al Ucrainei în anul 2023

Florin Jianu a menţionat că, printre cererile CNIPMMR a fost ca impozitul pe profit pentru microîntreprinderi din consultanţă fie să fie opţional, fie să fie precizate clar codurile CAEN pentru care se aplică, întrucât tipurile de consultanţă sunt diverse.

FLORIN JIANU e1658155406399 - Moldova Invest

„Nu am fost de acord cu modificările privind contractele part-time, pentru că acolo vorbim de cei mai vulnerabili angajaţi şi există riscul să ajungă atât angajatorul şi angajatul să aducă bani de acasă.

De asemenea, am obţinut promisiunea că diurna transportatorilor nu va fi impozitată. Totodată, am cerut un impozit fix pe clădiri”, a continuat Florin Jianu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Peste 100 milioane euro din REGIO Nord-Est pentru eficientizarea energetică a clădirilor publice din Municipii

De asemenea, Guvernul a fost de acord ca aceste modificări să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2023, cu excepţia anumitor prevederi negociate cu sectoarele respective, a mai spus preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii din România.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top