Connect with us

Fondul de investiții Mozaik va primi 25 de milioane de euro din PNRR pentru sprijinirea companiilor private

1 1 - Moldova Invest

Național

Fondul de investiții Mozaik va primi 25 de milioane de euro din PNRR pentru sprijinirea companiilor private

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Mozaik Investments, condus de Sacha Dragic, fondator Superbet, primește 25 milioane de euro din PNRR pentru investiții în companii private

Mozaik Investments va primi cea mai mare alocare de fonduri prin intermediul facilității Fondului de Fonduri pentru Reziliență, în timp ce celelalte cinci fonduri de investiții vor beneficia de câte 20 de milioane de euro din PNRR în acest an.

Anterior, Mozaik a investit în diverse afaceri notabile din România, cum ar fi lanțul de cafenele 5 to Go, festivalul Untold și aplicația financiară Pago.

Fondul de investiții Mozaik se va concentra pe finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii din România și Europa Centrală și de Est, obținând participații minoritare semnificative în companii. Scopul său este de a sprijini antreprenorii în dezvoltarea rapidă a afacerilor, intrarea pe noi piețe, dezvoltarea de noi linii de produse, operațiuni de fuziuni și achiziții, implementarea guvernanței corporative și susținerea echipelor de management.

Moldova Invest îți recomandă și ...   UNTRR: Piaţa transporturilor românești a ajuns la 19 miliarde euro în 2023

Fondul Mozaik va fi generalist și va viza investiții în 7-9 companii, cu accent pe sectoare precum retail și distribuție specializată, sănătate, producția alimentară și comerțul cu amănuntul, logistică, servicii financiare și

tehnologie.

În ceea ce privește finanțarea prin PNRR, Mozaik Investments va primi până la 25 de milioane de euro, bani care vor fi susținuți și de contribuțiile investitorilor privați. Aceasta face parte dintr-un efort mai larg al Guvernului României și al Fondului European de Investiții de a sprijini sectorul privat și inovarea în țară.

Moldova Invest îți recomandă și ...   În 2023, salariul mediu net anual din România a înregistrat o creștere semnificativă de 20%, ceea ce reprezintă o dublare față de rata inflației și cel mai rapid ritm de creștere din ultimii 10 ani

Până în prezent, Comitetul de Investiții a aprobat finanțarea a 6 fonduri de investiții, în valoare totală de 125 de milioane de euro, care vor investi în România în următorii 10 ani.

Alte cinci fonduri au primit finanțări de 20 de milioane de euro fiecare și vor contribui la dezvoltarea economiei și inovării în țară.

Încă din decembrie 2021, Guvernul României și Fondul European de Investiții au semnat un contract pentru înființarea Fondului de Fonduri de Capital de Risc pentru Redresare, o inițiativă finanțată cu 400 de milioane de euro din Componenta 9 a PNRR, care are scopul de a sprijini sectorul privat, cercetarea, dezvoltarea și inovarea.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România și Banca Europeană de Investiții își propun să accelereze proiectele comune! Anunțul prim-ministrului Marcel Ciolacu după întâlnirea cu președintele BEI, Nadia Calvino

Până în 2026, se estimează că aproximativ 20 de fonduri private de investiții vor obține resurse pentru a investi în companii românești, contribuind astfel la dezvoltarea economică a țării. Potențialii manageri de fonduri de investiții interesați pot continua să aplice în cadrul apelului deschis de către autorități pentru selecția intermediarilor financiari începând din august 2022.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top