Connect with us

Frații Dedeman vor să cumpere CSA Steaua, în plin război între generali, Becali și Guvern!

fratii paval - Moldova Invest

Național

Frații Dedeman vor să cumpere CSA Steaua, în plin război între generali, Becali și Guvern!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Frații Pavăl, cunoscuți ca patronii Dedeman, au intrat în negocieri pentru a cumpăra o parte din clubul CSA Steaua. Împreună cu Ministerul Apărării, ei intenționează să formeze o asociere care să permită clubului promovarea în prima ligă, conform Iamsport.

Drept la replică:

“Referitor la articolele recent apărute în presă, țin să precizez faptul că nu am avut și nu avem în derulare niciun fel de discuție sau negociere care să aibă ca subiect preluarea echipei de fotbal CSA Steaua București sau asocierea cu MApN în vederea administrării acesteia. Nu există implicare și interes din partea noastră de a investi în echipa menționată.” transmite Dragoș Pavăl, Președinte DEDEMAN.

Deoarece CSA Steaua este finanțată de Ministerul Apărării, clubul a primit interdicția de a promova în prima ligă, în conformitate cu Legea Sportului care nu permite cluburilor finanțate din bugetul de stat să evolueze în această ligă. Pentru a rezolva această problemă, frații Pavăl vor deveni acționari împreună cu MApN într-o societate nou înființată care va administra echipa de fotbal a Stelei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   INS: PIB-ul României a crescut, în termeni reali, cu numai 0,5% în primul trimestru din 2024, față de ultimele trei luni din 2023

CSA Steaua se află într-un război deschis cu Guvernul, iar premierul Marcel Ciolacu a trimis Corpul de Control la club, iar procurorii DNA investighează modul în care a fost închiriat stadionul din Ghencea. Premierul a criticat public conducerea CSA Steaua pentru încercările de a împiedica FCSB să joace pe acest stadion.

„Bazele sportive sunt ale statului român; bazele sportive sunt pentru sport. Nu trebuie să ne implicăm, nu trebuie să ţinem cont de alte lucruri şi să nu lăsăm anumiţi sportivi să joace pe aceste baze care sunt ale statului român. Cum şi eu, în acest moment vremelnic sunt prim-ministru, şi aceste baze se dau în administrare anumitor instituţii. Instituţiile respective trebuie să se ridice la nivelul aşteptării sportivilor. Înţeleg foarte bine că se pot face şi concerte pe stadioane, dar atunci când nu există competiţii, atunci când nu există solicitări de la sportivi, atunci când nu se deteriorează gazonul înaintea unei competiţii – regulile foarte stricte”, a declarat premierul.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România, vizată de o nouă investigație din cauza subvențiilor chinezești?

“Eu nu vreau să intru în nicio polemică… nu pot să te exprimi la televizor pe o bază a statului român sau cu o echipă care este plătită de către un minister. Cred că trebuie să avem bun simţ cu toţii şi să intrăm într-o logică care să ducă la performanţă în sport, nu la discuţii între conducători… Nu am făcut acest lucru pentru că trebuie echipa FCSB sau alte echipe să joace sau pentru un anumit patron. Am făcut acest lucru dintr-un principiu simplu: stadioanele sunt pentru sportivi, nu ai dreptul să iei unor sportivi dreptul de a juca pe un stadion”, a mai declarat Ciolacu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Comisia Europeană a reintrodus o schemă de ajutor de stat de 2,5 miliarde de euro, pentru sprijinirea firmelor din România, afectate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei

Întrebat dacă Florin Talpan, juristul CSA Steaua, şi-a depăşit atribuţiile, Marcel Ciolacu a răspuns: „Domnul Covaliu, doamna Lipă se pot mândri cu medaliile pe care le au la gât. Când tu nu ai nicio performanţă sportivă şi să te implici, să strici lucruri din ambiţii personale, vă anunţ că nu voi permite, nu domnului Talpan, nimănui cât timp sunt prim-ministru să facă acest lucru. Oamenii de sport au dreptul să vorbească”.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top