Connect with us

Gigantul chinez Shanghai Electric și-a deschis o subsidiară în România

shanghai electric - Moldova Invest

Național

Gigantul chinez Shanghai Electric și-a deschis o subsidiară în România

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Conglomeratul chinez Shanghai Electric a deschis o subsidiară în România, cu scopul de a participa la construcția parcurilor fotovoltaice dezvoltate de Petrom împreună cu Complexul Energetic Oltenia.

Conform datelor din Monitorul Oficial, compania nou-înființată, denumită Shanghai Electric Romania Company S.R.L., a fost înregistrată la Registrul Comerțului în luna trecută. Activitatea principală declarată a acestei noi firme este “lucrări de construcție a proiectelor utilitare pentru electricitate și telecomunicații”, iar capitalul social a fost stabilit la 3 milioane de lei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Consumatorii din Republica Moldova vor utiliza gaze naturale importate din Statele Unite ale Americii

Fondatorul și unicul acționar al acestei companii este Shanghai Electric HongKong International Engineering, cu sediul în Hong Kong. Această companie face parte din conglomeratul Shanghai Electric, un gigant chinezesc cu active totale de aproximativ 400 de miliarde de yuani (echivalentul a aproximativ 50 de miliarde de euro) și cu o forță de muncă de 75.000 de angajați. Grupul este inclus în lista Fortune cu cele mai mari 500 de companii chineze.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Primul zbor inaugurat de pe noul terminal T4

La începutul acestui an, Shanghai Electric Hong Kong International Engineering Company Limited, entitatea care a înființat noua subsidiară înregistrată în România, a fost printre companiile care au depus ofertă pentru construirea parcurilor fotovoltaice cu o capacitate totală de aproximativ 450 MW. Aceste parcuri urmează să fie dezvoltate de Societatea Parc Fotovoltaic Rovinari Est, care este deținută în mod egal de OMV Petrom și Complexul Energetic Oltenia. Valoarea estimată a contractului este de 374 de milioane de euro, iar 70% din investiție este finanțată din Fondul pentru Modernizare al UE.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Electric UP 2 – Ajutor de până la 150.000 de euro la instalarea panourilor fotovoltaice şi a staţiilor de încărcare, pentru IMM-uri şi HoReCa

Compania chineză este de fapt liderul unuia dintre cele opt consorții și companii care au depus oferte. În cadrul acestei licitații, a angajat ca subcontractor o firmă specializată în infrastructura energetică din Brașov, Electroconstrucția Elecon.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top